20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Proiectul de buget, APROBAT de Guvern. DNA primește doar 22 milioane...

UPDATE. Proiectul de buget, APROBAT de Guvern. DNA primește doar 22 milioane de euro

Guvernul a aprobat, vineri, în ședință, proiectul de buget pe anul 2015, relatează Mediafax. Premierul Victor Ponta a anunțat că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va avea anul viitor un buget de 22 milioane euro, mai puțin cu trei milioane de euro față de suma solicitată.

"Eu încerc să explic că aţi pus pe site o sinteză a bugetului, fără anexe, pentru că nu avea când, acum s-au făcut, azi noapte şi în cursul acestei zile, şi cred că este foarte important ca fiecare ordonator secundar sau terţiar de credite să înţeleagă acest lucru. Ca să fie foarte clar la ce mă refer: DNA a avut anul acesta 20 milioane de euro, va avea anul viitor 22 milioane de euro. Deci, nu se taie, se pune şi cred că e valabil pentru fiecare instituţie din această ţară ca atunci când cere, primeşte ceea ce a cerut şi ceea ce putem să oferim din banii pe care-i avem cu toţii", a spus Ponta, în ședința de Guvern.

Totodată, Educația va primi 3,51% din PIB, sub cele șase procente pe care Executivul și le-a luat ca angajament. "Să dea Dumnezeu să trăim împreună momentul în care vom putea aloca 6% din Produsul Intern Brut !", a mai spus premierul.

Citește și: UPDATE. Guvernul a amânat sedinţa specială pentru buget. Explicația lui Ponta

Guvernul a ajuns la un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană pentru ca deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor să crească de la 1,4% la 1,83% pe cash, incluzând o alocare de 0,4% pentru cofinanţarea proiectelor UE.

Citește și: Tentativă de subminare a luptei anticorupție la nivel înalt

Luni, președintele PSD, premierul Victor Ponta a declarat că PSD propune ca votul în Parlament să fie pe 21 decembrie,o dată cu jurământul lui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă