14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportGuvernul a amânat schimbarea prefectului de Iaşi, miniştrii PDL au avut opinii...

Guvernul a amânat schimbarea prefectului de Iaşi, miniştrii PDL au avut opinii împărţite-surse

Guvernul a amânat, miercuri, decizia privind schimbarea din funcţie a prefectului judeţului Iaşi, deoarece miniştrii PDL au avut opinii împărţite în ceea ce priveşte oportunitatea înlocuirii acestuia, susţin surse guvernamentale, citate de Mediafax.

“A fost o discuţie pe tema schimbării prefectului de Iaşi, dar miniştrii PDL au avut păreri împărţite, iar decizia a fost amânată”, au declarat sursele citate.

Surse din PDL Iaşi au declarat anterior că Guvernul va lua în discuţie, în şedinţa de miercuri, schimbarea din funcţie a prefectului judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, acesta urmând să fie înlocuit cu actualul subprefect, Bogdan Şaramet.

Motivul schimbării din funcţie a prefectului este implicarea numelui acestuia în mai multe scandaluri de presă, în special cele referitoare la unele afaceri ilegale cu terenuri.

În locul lui Dragomir Tomaşeschi ar urma să fie numit Bogdan Şaramet, în prezent subprefect de Iaşi, în timp ce locul de subprefect rămas vacant ar urma să fie ocupat de Cătălin Bălan, fost consilier pe probleme juridice în Prefectura Iaşi.

Proiectele de hotărâri care reglementează aceste schimbări au fost incluse pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului.

Prefectul Dragomir Tomaşeschi a declarat că nu are cunoştinţă despre schimbarea sa din funcţie, el adăugând că o astfel de decizie se ia la propunerea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

“E prematur să comentez. Până la apariţia în Monitorul Oficial a unei eventuale decizii de acest gen nu am ce să spun. Îmi văd de treabă în continuare”, a spus Tomaşeschi.

Bogdan Şaramet are 34 de ani şi a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, la o universitate privată din Iaşi. el a fost numit în funcţia de subprefect al judeţului Iaşi în 17 martie 2010. Potrivit presei locale, Bogdan Şaramet a lucrat ca analist financiar bancar la reprezentanţa teritorială a Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, condus de către unchiul său, Aurel Şaramet.

Cătălin Bălan, în vârstă de 34 de ani, este doctorand în Drept Comercial Internaţional.

Dragomir Tomaşeschi a fost învestit în funcţia de prefect al judeţului Iaşi în octombrie 2009.

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă