21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportGeoană se întâlneşte marţi, într-o vizită de lucru la Bruxelles, cu o...

Geoană se întâlneşte marţi, într-o vizită de lucru la Bruxelles, cu o serie de comisari europeni

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, se va afla pe 11 octombrie într-o vizită de lucru la Bruxelles, ocazie cu care se va întâlni cu mai mulţi comisari europeni cu care va aborda subiecte legate de competitivitatea României în plan european şi global, relatează NewsIn.

Mircea Geoană va avea o întrevedere cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Catherine Ashton, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, ocazie cu care va discuta despre contribuţia pe care România o poate aduce în cadrul procesului de reconstrucţie democratică în ţările din Nordul Africii, din Orientul Mijlociu şi din Orientul Mijlociu Extins.

Preşedintele Senatului urmează să aibă o întrevedere şi cu comisarul european pentru Educaţie, Cultură şi Multilingvism, Androulla Vassiliou, cu care va discuta despre măsurile şi programele de formare profesională continuă, care pot fi implementate la nivel naţional şi european, de care pot beneficia angajaţii români.

De asemenea, Mircea Geoană are programată o întâlnire şi cu comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, cu care va aborda subiectul potenţialul energetic al României în ceea ce priveşte energia verde, care ar putea conduce România la statutul de lider regional în acest domeniu.

În plus, preşedintele Senatului va avea şi o întrevedere cu comisarul european pentru Industrie şi Antreprenoriat, Antonio Tajani, ocazie cu care va sublinia importanţa reindustrializării şi retehnologizării României pentru crearea de locuri de muncă.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Alex Creţ, medalie de bronz la Campionatele Europene de judo

Judoka Alex Creţ a cucerit medalia de bronz la categoria 90 kg, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb. Creţ l-a învins în turul...
Ultima oră
Pe aceeași temă