11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportGeoană nu se dă plecat de la Senat. Puterea face liste cu...

Geoană nu se dă plecat de la Senat. Puterea face liste cu înlocuitori. VEZI LISTA

În timp ce Biroul Permanent al Senatului discută cererea PSD de revocare din funcţie a preşedintelui instituţiei, Mircea Geoană, pe holuri se vehiculează deja numele unor posibili înlocuitori.

Unul dintre acestea este cel al democrat-liberalului Petru Filip, vicepreşedinte al Senatului. Doar că prezenţa acestuia la şefia Senatului ar fi doar interimară, potrivit liderului senatorilor PDL, Cristian Rădulescu.

Întrebat însă de jurnalişti, cine va fi nominaliza de PDL pentru a candida pentru funcţia de preşedinte al Senatului, când vor fi organizate alegeri, Rădulescu a răspuns: “Aia este altceva”.

Pe de altă parte, îndepărtarea lui Geoană de la şefia Senatului a deschis negocierile între partidele de coaliţie. Astfel, potrivit RTV, UDMR ar dori să-şi impună propriul candidat la şefia Senatului în persoana lui Marko Bela, vicepremier şi fost şef al formaţiunii. 

Singurii care nu vor face nicio nominalizare pentru alegerile la şefia Senatului vor fi liberalii, care au reiterat ideea că susţin propunerea PSD. Social-democraţii merg în continuare pe mâna lui Titus Corlăţean, preşedinte al Comisie de Politică Externă.

De altfel, opoziţia are şanse minime să obţină preşedinţia Senatului, întrucât, chiar şi la o diferenţă mică de doar un vot, majoritatea aparţine puterii.

 

Cele mai citite

Cutremur puternic în apropierea graniței dintre Mexic și Guatemala

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs duminică dimineață în apropierea coastei statului mexican Chiapas, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite, potrivit Reuters. Cutremurul...

Cod galben de vreme rea în 14 județe! Care sunt zonele vizate de avertizare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă pe parcursul zilei...

Inundațiile din Brazilia au făcut 143 de morți. Guvernul anunță cheltuieli de urgență

Bilanțul victimelor ploilor abundente din statul brazilian Rio Grande do Sul a crescut la 143 de morți, a anunțat duminică organul guvernamental local de...
Ultima oră
Pe aceeași temă