14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSportGeoană: Dacă mi se garantează că sunt schimbat cu cineva din PSD,...

Geoană: Dacă mi se garantează că sunt schimbat cu cineva din PSD, plec, dar este imposibil

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, la Antena 3, că nu a spus în SUA că este lider al opoziţiei, fostul preşedinte al PSD adăugând că dacă i se garantează că va fi înlocuit de un membru PSD, pleacă de la şefia Senatului, el menţionând însă că acestă schimbare este imposibilă, scrie Mediafax.

Preşedintele Senatului a ţinut să spună că nu are nicio înţelegere cu preşedintele Traian Băsescu şi nici nu vrea să plece la alt partid.

El a mai spus că, din câte ştie, scânteia care a aprins scandalul de luni este faptul că “s-a încercat organizarea unei vizite în SUA, dar nu s-a reuşit”. Geoană a spus că nu a înţeles de ce nu a fost sunat pentru organizarea acestei vizite, având în vedere că el a fost ambasador în SUA şi are contacte politice şi în media din SUA.

Mircea Geoană a declarat că nu a spus la Washington că este liderul opoziţiei din România. “Niciodată! M-aş fi făcut eu de râs”, a spus Geoană, precizând că interlocutorii săi din SUA ştiu că el este fost preşedinte al PSD, fost candidat la Preşedinţie, social-democrat şi preşedinte al Senatului.

“Oamenii ăia nu ştiu că liderii opoziţiei sunt Ponta şi Antonescu?”, a întrebat, retoric, Geoană.

El a mai declarat că speră ca situaţia actuală de la Senat să fie “o furtună trecătoare”. “Dacă cineva îmi garantează că poate numi în locul lui Geoană un alt social-democrat , sunt gata să fac acest pas”, a spus Geoană, menţionând însă că nimeni nu îi poate garanta acest lucru este posibil, funcţia urmând să fie preluată de cei de la putere.

Geoană a mai povestit că în urmă cu trei luni a fost chemat la sediul partidului de către Victor Ponta, iar acesta l-a invitat la strângerea rândurilor în folosul PSD. “Am răspuns fără ezitare da, cu o condiţie: să mi se acorde respect”. Geoană a spus că respect înseamnă să fie consultat în deciziile strategice ale formaţiunii, pentru că are experienţă ca preşedinte al PSD.

Geoană a mai spus că a discutat atunci cu Ponta despre faptul că traseul actualului preşedinte al PSD de a deveni premier nu se intersectează cu intenţia sa de a mai candida o dată la Preşedinţie, dacă se va putea.

PSD a solicitat oficial, luni, în plenul Senatului, condus de Mircea Geoană, înlocuirea acestuia din funcţie cu senatorul PSD Titus Corlăţean.

Liderul grupului PSD, Ilie Sârbu, a făcut la tribună solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a plenului de luni.

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Claudia Pavel, fericită în Miami: “Intervievez cei mai mari artiști ai lumii”

Decizia Claudiei Pavel de a se muta din România în Statele Unite ale Americii acum aproape doi ani a fost una semnificativă și, se...

Condiția lui Iohannis pentru a ceda Ucrainei un sistem Patriot. România oferă sprijin militar Ucrainei doar dacă nu afectează propria apărare

Președintele Iohannis spune că ar fi acceptat, în principiu, cererea președintelui Biden ca România să cedeze Ucrainei unul dintre sistemele sale antiaeriene Patriot, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă