16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportGeoana, acuzat de viziuni nomenclaturiste

Geoana, acuzat de viziuni nomenclaturiste

Pesedistii par a fi in dilema magarului lui Buridan: cu PNL sau cu PD? De teama unei implozii interne, Mircea Geoana ii plimba pe baroni la munte si la mare. Grupul de la Cluj s-a aliat propunerii lui Adrian Nastase privind oficializarea relatiei cu PNL si il acuza pe Geoana de "viziuni nomenclaturiste".

Pe masura ce se apropie sfarsitul vacantei, in ograda lui Mircea Geoana, la PSD, se agita tot mai tare spiritele. Incertitudinile legate de alegerile pentru PE, faptul ca liderii cu imagine pozitiva ai partidului refuza sa candideze, perspectiva unui rezultat prost in noiembrie, comploturile pregatite de Nastase, Mitrea si Grupul de la Cluj pentru rasturnarea lui Geoana din functie, incercarile acestuia de a-i aduna in jurul sau pe vicepresedintii din Oltenia – toate acestea au transformat sediul din Kiseleff intr-un viespar.

Adversarii cei mai temuti de Geoana – Nastase, Mitrea si clujenii lui Rus – sunt in vacanta, insa presedintele PSD incearca in permanenta sa afle ce pun acestia la cale, indemnandu-si consilierii sa culeaga si cea mai neinsemnata barfa de la membrii de partid si chiar de la ziaristi. Pe de alta parte, pentru a mai potoli nemultumirile baronilor care-i reproseaza aducerea partidului la sapa de lemn, Mircea Geoana si-a programat incepand de vineri un "turneu politic" prin organizatiile judetene, dar si o serie de "agape" de socializare cu sefii de organizatii, pe care ii va duce la munte si la mare. Intai la munte, la Bran, unde se organizeaza in week-end-ul viitor un "retreat" (retragere – n.n.), cum ii place lui Geoana sa spuna, pentru a pregati strategia de toamna a partidului. In week-end-ul imediat urmator, baronii vor fi plimbati la Mamaia, la scoala de vara a PSD, la socializare pe malul marii, in fieful lui Mazare.
Intre timp insa, Grupul de la Cluj, prin reprezentantul sau Vasile Puscas, a iesit la inaintare cu noi atacuri la adresa lui Mircea Geoana, pe care-l acuza ca mentine PSD intr-o perpetua criza de identitate si ca promoveaza "nomenclaturismul" ca politica de partid.
"PSD este inca intr-o faza prelungita de cautari si explorari, de cautari si in domeniul leadership-ului, si al identitatii, si al managementului politic. Sunt mai bine de doi ani de la terminarea trecutelor alegeri generale si aceasta cautare ar fi trebuit sa se finalizeze, sa se termine, si alternativa de guvernare sa fie constituita", a declarat, ieri, Vasile Puscas, intr-un interviu acordat postului public de radio. El a acuzat ca Mircea Geoana a promovat in PSD "o viziune nomenclaturista despre leadership", explicand ca Vasile Dancu a demisionat din functia de vicepresedinte tocmai pentru ca "nu a achiesat la viziunea nomenclaturista de leadership, ci la cea constructivista, functionala".

» Clujenii, de acord cu Nastase
Referindu-se la propunerea formulata de Adrian Nastase privind asumarea unei relatii transparente cu PNL versus trecerea in Opozitie radicala, Vasile Puscas a declarat in interviul pentru RRA ca "temele strategice din PSD trebuie dezbatute inclusiv public". "O comunicare foarte deschisa, nu in spatele usilor inchise, nu in spatele unui grup mai restrans, ar fi benefica PSD. Daca electoratul nu percepe ca se adreseaza PSD spre sine, ci numai anumiti lideri, atunci ajungem spre acea viziune nomenclaturista care nu va mai da rezultate de acum inainte", a spus Puscas. El a explicat ca, "daca PSD continua sa se concentreze doar asupra relatiilor dintre lideri, anumite accente sau partipri-uri, evident ca va continua sa nu fie luat in serios de catre populatie".

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă