16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportGaleria liderilor politici la OTV

Galeria liderilor politici la OTV

De la înfiinţare şi până în prezent, OTV primeşte constant penalizări şi avertismente  din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru încălcări flagrante ale normelor jurnalistice, pentru injurii şi vulgarităţi, atacuri la persoană sau intruziuni în viaţa privată. În ciuda faptului că în 2009 a fost, de pildă, postul de televiziune cu cele mai multe amenzi CNA (27 faţă de cele 16 ale următorului clasat), OTV s-a bucurat anul trecut de prezenţa celor mai importante personalităţi politice ale ţării, tendinţă care s-a perpetuat şi în 2010.

Într-un efort evident de a-şi schimba bazinul electoral, actualul preşedinte Traian Băsescu a fost candidatul cu cele mai multe apariţii la OTV. Potrivit CNA, el a apărut de patru ori în faţa publicului OTV în campania electorală, în discuţii cu Dan Diaconescu, pe fondul a nu mai puţin de 7245 de materiale de promovare şi a susţinerii din partea altor şase reprezentanţi ai PDL. Exemplul prezidenţial a fost urmat de liderii din linia întâi a partidului de la premierul Emil Boc la miniştrii Elena Udrea sau Radu Berceanu.

Deşi prezent în emisiunile lui Dan Diaconescu prin nu mai puţin de 11 susţinători şi numeroase materiale de susţinere,  după cum arată statisticile CNA, Mircea Geoană a preferat să se abţină de la prezenţa în studiorile OTV. La fel de selectivi în campania electorală s-au dovedit şi Sorin Oprescu sau Remus Cernea. Absenţa la vârf a PSD a fost însă compensată de mai tânărul lider Victor Ponta. Ultima dintre cele mai recente vizite la OTV a avut loc într-un moment politic foarte delicat, în noaptea de 14 iunie: în timp ce deputaţii PSD şi cei de la PNL se opuneau din răsputeri la Parlament numirii la Curtea Constituţională a unui reprezentant al PDL, miza fiind tăierea de pensii şi salarii, liderul PSD se afla în direct la emisiunea lui Dan Diaconescu.

Nici PNL nu a reuşit să se ţină departe de magnetul aşa-numitei „televiziuni a poporului”. Potrivit CNA, Crin Antonescu a făcut act de prezenţă în două rânduri la OTV, în campania electorală, urmat fiind de un singur coleg şi fără materiale promoţionale.

Dan Diaconescu are un palmares mediatic extrem de controversat. În 2005, l-a intervievat fără spirit critic pe fostul şef al CIE din vremea lui Nicolae Ceauşescu, Nicolae Pleşiţă care şi-a lăudat atacurile de tip terorist împotriva Europei Libere din anii ’80. A ajutat masiv la profilarea pe scena publică a lui Gigi Becali şi a contribuit din plin la menţinerea pe linia de plutire a lui Corneliu Vadim Tudor. Obişnuiţi ai OTV şi cunoscuţi pentru vederile lor rudimentare şi/sau agresive, Gigi Becali şi Corneliu Vadim au completat tabloul campaniei electorale pentru prezidenţiale de anul trecut, cu câte două prezenţe fiecare.

Elena Vijulie
Elena Vijuliehttp://elena-vijulie
Elena Vijulie, sef departament Politica
Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă