9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalUniversitatea Cluj și-a găsit antrenor. Cine îi ia locul lui Ioan Ovidiu...

Universitatea Cluj și-a găsit antrenor. Cine îi ia locul lui Ioan Ovidiu Sabău

Anton Petrea a fost numit, vineri, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Universitatea Cluj.

Tehnicianul în vârstă de 48 de ani a pregătit-o pe Chindia Târgovişte în sezonul recent încheiat, nereuşind să o salveze de la retrogradare.

Petrea are o vastă experienţă ca antrenor secund la echipe precum FCSB, Litex Loveci, Al-Hilal, Al Wahda (Arabia Saudită), Al Wasl (Arabia Saudită) sau Concordia Chiajna.

Anton Petrea şi-a început cariera de antrenor principal în sezonul 2020/2021, pe banca celor de la FCSB. A încheiat sezonul regular al Ligii 1 pe prima poziţie, însă la finalul play-off-ului echipa sa a terminat pe poziţia secundă. Echipa antrenată de Petrea s-a remarcat prin jocul ofensiv în acel sezon, având cel mai mare număr de goluri marcate (72), cu 15 mai multe faţă campioana CFR Cluj. Cu Anton Petrea pe bancă, bucureştenii au câştigat Cupa României, pe 22 iulie 2020.

A doua provocare ca antrenor principal pentru Anton Petrea a fost Chindia, echipă pe care a preluat-o în septembrie 2022 de pe ultimul loc în Superligă. A urmat o serie de şase victorii şi patru remize în 11 partide, care au dus echipa până pe locul 8.

Universitatea Cluj a început sezonul trecut cu Erik Lincar pe banca tehnică, iar apoi a fost antrenată de Eugen Neagoe, încheind stagiunea cu Ioan Ovidiu Sabău, care a salvat-o de la retrogradare şi a dus-o în finala Cupei României.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă