18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportFotbalUEFA reacționează, după scandalul provocat de Ungaria

UEFA reacționează, după scandalul provocat de Ungaria

UEFA a transmis federaţiei de fotbal din Ungaria o scrisoare în care precizează că a fost surprinsă total de anunţul forului de la Budapesta cu privire la afişarea hărţii Ungariei Mari la meciuri şi că dacă vor exista astfel de manifestări se vor lua măsuri disciplinare, notează playsport.ro.

Scrisoarea UEFA este semnată de Theodore Theodoridis, secretarul general al instituţiei, şi adresată către Marton Vagi, deţinătorul aceluiaşi post în federaţia de la Budapesta.

„Dragă domnule Vagi,

În legătură cu precedenta noastră corespondenţă din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conţină simboluri ca „Ungaria Istorică” şi „Ungaria Mare” în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existenţa mai multor ştiri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri şi bannere la competiţiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afişarea unor astfel de steaguri şi bannere. Mai mult, aşa cum am menţionat în scrisoarea precedentă, prezenţa unor asemenea bannere poate aduce consecinţe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmaţi paşii necesari pentru a împiedica afişarea acestor steaguri sau bannere la orice meci organizat de UEFA”, se arată în scrisoarea UEFA.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă