8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalUEFA a anunțat ce decizie a luat în privința partidei Belgia -...

UEFA a anunțat ce decizie a luat în privința partidei Belgia – Suedia

UEFA a anunțat că meciul Belgia – Suedia, din preliminariile EURO 2024, suspendat luni seară, la scorul de 1-1, din cauza atacului terorist comis în capitala Belgiei, nu va mai fi reluat.

Astfel, conform deciziei UEFA, rezultatul 1-1 este rezultat final şi fiecărei echipe i se va acorda un punct în clasamentul Grupei F. Belgia şi Austria sunt deja calificate la EURO 2024 din această grupă.

Federaţia belgiană şi cea suedeză s-au pronunţat în favoarea omologării acestui rezultat, deşi el ar putea avea consecinţe sportive pentru „diavolii roşii” în perspectiva EURO 2024, naţionala antrenată de Domenico Tedesco riscând să piardă statutul de cap de serie la turneul final.

Pentru directorul interimar al Federației Belgiene de Fotbal, Manu Leroy, acesta era doar un detaliu. „Evenimentele de acum două zile ne-au atins pe toţi. Gândurile noastre se îndreaptă spre victime, spre familiile acestora, precum şi spre jucătorii, stafful şi suporterii naţionalei Suediei. Când securitatea noastră este afectată, succesele sportive sunt pe planul doi. Sperăm deci că egalul 1-1 va putea fi reţinut ca scor final. Rămâne de văzut dacă UEFA vede o posibilitate în regulament sau dacă este pregătită să îl adapteze la această situaţie”, a spus Leroy.

Doi suporteri suedezi au fost ucişi, luni seara, la Bruxelles, într-un atac armat în centrul oraşului, iar un al treilea a fost rănit, cu câteva ore înaintea meciului dintre echipele Belgiei şi Suediei. Bărbatul bănuit că a comis acest atentat, un tunisian radicalizat care locuia ilegal în Belgia, a fost rănit mortal în cursul unei operaţiuni a poliţiei, marţi dimineaţa.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă