13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalȘoc la naționala Italiei. Roberto Mancini a demisionat

Șoc la naționala Italiei. Roberto Mancini a demisionat

Antrenorul echipei naționale de fotbal a Italiei, Roberto Mancini, câştigător cu „Squadra Azzurra” a EURO 2021, a demisionat din funcţie după cinci ani petrecuți în funcția de selecționer.

„FIGC a luat act de demisia lui Roberto Mancini din postul de selecţioner primită în seara de sâmbătă”, a precizat Federaţia Italiană de Fotbal într-un comunicat dat publicităţii, fără să ofere motivele acestei decizii.

„Ca urmare a meciurilor importante pentru echipa naţională, cu partidele de calificare pentru EURO 2024, cu Macedonia de Nord şi Ucraina pe 10 şi 12 septembrie, FIGC va anunţa numele noului selecţioner al Nazionale în următoarele zile”, a adăugat Federaţia.

După anunţul demisiei lui Mancini, presa italiană a menţionat numele lui Luciano Spaletti, cel care a condus-o pe Napoli la titlu în sezonul trecut, drept posibil înlocuitor.

Demisia lui Mancini este considerată o surpriză de proporţii în plină lună august, fără niciun semn anterior. La începutul lunii, FIGC anunţase că Mancini va fi responsabil şi cu supervizarea selecţionatelor Italiei Under 20 şi 21 ani.

Aflat la manșa „Squadra Azzurra” din 2018, Mancini a condus Italia spre câștigarea Campionatului European de Fotbal din 2021, dar a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022 din Qatar.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă