16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportFotbalS-a terminat coșmarul pentru Luis Diaz! Tatăl fotbalistului lui Liverpool a fost...

S-a terminat coșmarul pentru Luis Diaz! Tatăl fotbalistului lui Liverpool a fost eliberat de răpitori

Tatăl superstarului lui Liverpool, Luis Diaz, care fusese răpit la sfârșitul lunii octombrie în Columbia de gherila ELN, a fost eliberat joi.

Însoţit de o misiune umanitară, Luis Manuel Diaz a aterizat cu elicopterul pe aeroportul din Valledupar, în nordul ţării, unde a fost predat de rebelii care poartă negocieri de pace cu guvernul preşedintelui Gustavo Petro.

În vârstă de 56 de ani, Luis Manuel Diaz, tatăl fotbalistului Luis Diaz, şi soţia sa Cilenis Marulanda, care a fost eliberată cu mai multe zile înaintea sa, au fost răpiţi pe 28 octombrie dintr-o benzinărie din Barrancas, oraşul natal al familiei, de bărbaţi înarmaţi care circulau pe motociclete.

Şeful gherilei columbiene ELN a recunoscut sâmbătă că gruparea sa a făcut o greşeală răpindu-l pe tatăl extremei lui Liverpool şi a promis că va acţiona pentru eliberarea lui.

„Reţinerea tatălui lui Luis Diaz de către Frontul Războiului din Nord a fost o greşeală”, a scris Antonio Garcia, comandantul ELN, pe canalul său de Telegram.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă