15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportFotbalRomânia este liderul grupei și s-a calificat la EURO 2024. Mai are...

România este liderul grupei și s-a calificat la EURO 2024. Mai are un meci cu Elveția

Echipa națională a României este pe primul loc în grupa ei și este deja calificată la turneul final al Campionatului European de Fotbal, EURO 2024.

În Ungaria, pe stadionul din Felcsút, în seara zilei de sâmbătă, 18 noiembrie 2023, România a învins Israelul cu 2-1 (1-1). În urma acestui rezultat, România a urcat pe primul loc în grupa ei. Simultan, în aceeași grupă, partida Elveția – Kosovo s-a încheiat cu scorul de 1-1. România este pe primul loc din grupa 1 a preliminariilor, cu 19 puncte, urmată de Elveţia, cu 17 puncte. Interesant este faptul că, în meciul de la București, România – Israel, din septembrie 2023, România obținuse doar un scor egal, 1-1, deci mai slab decât la meciul care s-a disputat în Ungaria.

Ultimul meci al României din aceste preliminarii este cel cu Elveția, care se va disputa la București la data de 21 noiembrie. Indiferent de rezultatul partidei România – Elveția, atât naționala României cât și cea a Elveției vor participa la turneul final EURO 2024, în Germania.

Meciurile Israel – România și Israel – Elveția, pe care echipa Israelului ar fi urmat să le joace acasă, au fost mutate în Ungaria, la solicitarea Federației de Fotbal din Israel.

Ultima calificare a echipei României la un turneu final al Campionatului European a fost acum opt ani, în anul 2016. Dar la acel moment, prestația naționalei României a fost modestă, ea terminând pe ultimul loc, în grupă cu Franţa, Elveţia și Albania.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...
Ultima oră
Pe aceeași temă