18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportFotbalRomânia - Andorra 4-0 în preliminariile Euro 2024. România conduce în Grupa...

România – Andorra 4-0 în preliminariile Euro 2024. România conduce în Grupa I

Naționala de fotbal a României a obținut cel mai bun rezultat al ei din preliminariile Euro 2024, învingând echipa Andorrei, la București, cu 4-0.

Golurile au fost marcate de Nicolae Stanciu (23), Ianis Hagi (28), Răzvan Marin (44 – penalty) şi Florinel Coman (50). Echipa Andorrei a primit mai multe cartonașe galbene și unul roșu și a încheiat meciul în zece jucători, după ce Moises San Nicolas a fost eliminat.

Meciul din seara de 15 octombrie 2023 s-a jucat pe Arena Naţională, fără accesul publicului adult, întrucât echipa României a fost sancționată pentru incidentele care au fost provocate de suporteri la meciul anterior, România – Kosovo. Din fericire, sancțiunile nu au afectat și rezultatul meciului România – Kosovo, pe care România îl câștigase cu 2-0.

În tribuna Arenei Naționale, la meciul România – Andorra au putut intra doar copii cu vârsta de cel mult 14 ani. Copiii au avut acces doar însoțiți de profesori sau de antrenori. Federația Română de Fotbal (FRF) a estimat că, în aceste condiții, în tribună s-au aflat circa 20.000 de persoane (copii plus însoțitori).

“Nu a fost un meci foarte greu, ştiam că Andorra e o echipă slăbuţă, dar noi ne-am dorit mult să câştigăm. Am dat totul pe teren şi s-a văzut că am câştigat lejer. Andorra nu ne-a pus mari probleme, aşa că era normal să câştigăm. Copiii au fost extraordinari, cred că au făcut mai multă gălăgie decât adulţii. Le mulţumim şi ne bucurăm că i-am făcut fericiţi”, a declarat Nicuşor Bancu.

“Continuăm să facem drame după fiecare rezultat, dar vedem ce rezultate sunt în grupa noastră şi nu numai. Vedem că nu mai sunt jocuri uşoare. Să nu uităm că trebuie să mergem la Euro. Noi avem zece jocuri oficiale fără înfrângere şi asta trebuie subliniat. Se face un an şi jumătate fără ca echipa naţională să piardă şi avem detaşat cea mai bună defensivă din grupă. Sunt lucruri în jurul cărora noi construim”, a declarat antrenorul naționalei României, Edward Iordănescu.

România va juca luna viitoare ultimele sale două meciuri din Grupa I, pe care acum o conduce. România urmează să joace cu Israelul în deplasare şi cu Elveţia la București.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...
Ultima oră
Pe aceeași temă