12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportFotbalRapid și Farul și-au împărțit punctele în derby-ul din Giulești

Rapid și Farul și-au împărțit punctele în derby-ul din Giulești

Rapid Bucureşti și Farul Constanţa au remizat, scor 1-1, sâmbătă seara, pe Stadionul din Giulești, într-un meci din etapa a doua a play-off-ului Ligii 1.

Rapid a deschis scorul în minutul 55 prin nigerianul Funsho Bamgboye, care a marcat după un luft al coechipierului său Marko Dugandzic. A fost primul gol înscris în România de Bamgboye, venit în iarnă la Rapid.

Liderul a egalat cu un sfert de oră înainte de final prin Dragoş Nedelcu, cu un şut de la circa 20 de metri, în vinclul porţii lui Horaţiu Moldovan.

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a avut şanse mari de gol în repriza secundă, prin Denis Alibec (60), singur cu Moldovan, şi prin Enes Sali (84), al cărui şut la colţul lung a fost respins salvator de portarul rapidist.

În sezonul regulat, meciul din Giuleşti s-a terminat nedecis, 1-1, iar Farul a câştigat la Ovidiu, cu 2-1. Cele două s-au întâlnit şi în Cupa României, Farul câştigând cu 2-0 în Giuleşti în grupe.

După acest rezultat, Farul rămâne pe primul loc în play-off-ul Ligii 1, cu 36 de puncte. De cealaltă parte, giuleștenii acumulează 28 de puncte și urcă pe poziția a patra, peste Universitatea Craiova.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă