18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportFotbalRadu Drăgușin, după calificarea la EURO 2024: „Aştept să merg şi la...

Radu Drăgușin, după calificarea la EURO 2024: „Aştept să merg şi la un un Campionat Mondial, acesta este următorul pas”

Fundaşul Radu Drăguşin spune că următorul pas pe care trebuie să-l facă echipa naţională de fotbal a României îl reprezintă calificarea la Cupa Mondială, după ce s-a calificat la EURO 2024.

„Noi eram siguri încă de la începutul campaniei că o să ne calificăm. Că am făcut-o de pe primul loc, cu cea mai bună apărare şi neînvinşi este rezultatul muncii noastre pe care am depus-o în fiecare zi şi ăsta este un lucru foarte important. Mi-am dorit foarte mult să ajungem la EURO şi uite că am reuşit. Nu mă gândesc neapărat la un adversar la EURO, ştim că acolo vor veni cele mai bune naţionale din Europa. Este mai puţin important să îţi doreşti să joci cu una sau alta. Cu siguranţă aştept să merg şi la un un Campionat Mondial, acesta este următorul pas şi sperăm să fim prezenţi şi acolo”, a declarat Drăguşin.

El a afirmat că a primit mii de mesaje de felicitare după victoria naţionalei cu Elveţia, scor 1-0, în urma căreia România a terminat preliminariile EURO 2024 pe prima poziţie în clasament: „Am primit mii de mesaje, majoritatea sunt de felul ‘vă mulţumim că ne-aţi făcut fericiţi şi sunt mândru că sunt român’. Acest lucru m-a emoţionat foarte tare şi m-a făcut să înţeleg că într-adevăr am realizat un lucru foarte important. Am primit mesaje şi din Italia, chiar şi mister Alberto Gilardino (antrenorul echipei Genoa, n. red.) m-a felicitat. Sunt fericiţi pentru mine şi pentru România. A fost un moment unic pentru mine când tot stadionul mi-a scandat numele, mi s-a făcut pielea de găină. E important, pentru că înseamnă că oamenii mă apreciază”.

Jucătorul echipei italiene Genoa spune că îşi doreşte un transfer la o echipă din campionatul Angliei, pe care îl urmăreşte, dar a precizat că deocamdată nu are vreo ofertă scrisă din partea cluburilor din Premier League.

„Pentru mine, cota de piaţă nu este un lucru care să mă motiveze, asta este treaba specialiştilor care stabilesc aceste cote. Pe mine nu mă influenţează în niciun fel. Anglia este campionatul care îmi place, care este pe placul meu. E un campionat pe care îl urmăresc şi sper ca într-un viitor să joc acolo. Dar acum sunt la Genoa şi singura echipă la care mi-am dorit întotdeauna să joc a fost echipa naţională. Nu a fost nicio ofertă scrisă de la cluburile din Anglia, sunt multe zvonuri, dar momentan nu este nimic scris. După EURO 2024 se poate întâmpla orice, dar am alte lucruri mai importante de făcut în acest moment. Voi lua o decizie atunci când va fi cazul”, a adăugat fundaşul.

România s-a calificat la EURO 2024, după ce a câștigat Grupa I a preliminariilor. România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

România nu s-a mai calificat la Cupa Mondială din 1998. Următoarea ediţie va avea loc în 2026, în Statele Unite, Canada şi Mexic, prima cu 48 de echipe, faţă de 32 câte au fost până acum.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Nu se mai găsesc saci în sectorul 1! Armand și Tudorache își fac mâna pentru alegeri

Ilustrație: Marian Avramescu Un fenomen extrem de rar pe raza sectorului 1 din Capitală, de aproximativ trei ani și jumătate, a început să fie...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă