21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportFotbalPetrolul Ploiești și-a găsit antrenor. Cine este alesul „găzarilor”

Petrolul Ploiești și-a găsit antrenor. Cine este alesul „găzarilor”

Petrolul Ploiești are un nou antrenor, în persoana lui Laszlo Balint, care a fost instalat oficial la conducerea „găzarilor” luni.

„FC Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord cu Gyorgy Laszlo Balint, cel care va fi, începând din această săptămână, noul antrenor principal al ‘galben-albaştrilor’. Înţelegerea se va întinde până la finalul stagiunii 2024-2025. Tehnicianul în vârstă de 45 de ani revine, astfel, pe banca unei formaţii din Superliga, după ce le-a condus pe parcursul stagiunilor precedente, din postura de antrenor principal, pe UTA Arad şi pe CS Universitatea Craiova”, se menţionează pe site-ul Petrolului.

Fost jucător de prim eşalon la FC Braşov, CFR Cluj, UTA Arad, Unirea Urziceni, dar şi în Ungaria, la Diosgyori VTK, Laszlo Balint şi-a început cariera de antrenor la Unirea Tărlungeni, activând ulterior la o serie de formaţii din Liga a II-a şi a III-a, precum Academica Clinceni, ASA Tg. Mureş, Csikszereda Miercurea Ciuc, Sportul Snagov şi Metaloglobus Bucureşti.

În vara anului 2019 a preluat-o pe UTA Arad, grupare cu care, un an mai târziu, a reuşit promovarea în Superliga. Debutul stagiunii 2022-2023 l-a găsit la cârma Universităţii Craiova, iar după despărţirea de olteni a revenit la UTA, pentru un al doilea mandat pe banca formaţiei arădene, întins până în primăvara lui 2023.

La Petrolul, Laszlo Balint va avea un staff tehnic format din Florin Stîngă, Alin Pînzaru, Cezar Zamfir (antrenori secunzi), Cătălin Grigore (antrenor pentru portari), Alexandru Radu şi Laurenţiu Marinescu (preparatori fizici).

Numirea lui Balint survine după ce Petrolul a fost surclasată de FC Voluntari cu 4-0, sâmbătă, la Ploieşti, în etapa a treia din play-out.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Incendiu puternic în nordul Capitalei. 20 de persoane au fost evacuate

Un incendiu violent a izbucnit în nordul Capitalei, cartierul Aviației, la un bloc aflat în construcție. Fumul dens este vizibil de la kilometri distanță,...

Nicușor, dormi liniștit! De Firea se ocupă Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care visează la un nou mandat de edil-șef, poate să mai ia o pauză de...

Fascinația Jackpot-urilor: povești reale din Las Vegas și legende din lumea filmului

În fiecare domeniu există cuvinte specializate care își fac loc în limbajul uzual și devin cunoscute pentru toată lumea. Un astfel de cuvânt este...
Ultima oră
Pe aceeași temă