17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalPep Guardiola, pus pe glume după ce a câștigat trofeul Champions League:...

Pep Guardiola, pus pe glume după ce a câștigat trofeul Champions League: „Atenție, Real Madrid, venim după voi!”

După ce Manchester City a învins-o cu scorul de 1-0 pe Inter Milano și a câştigat în premieră trofeul Champions League, antrenorul „cetățenilor”, Pep Guardiola, a glumit, făcând aluzie la numărul de trofee deținut de Real Madrid.

„Atenţie, Real Madrid, noi suntem la 13 Ligi ale Campionilor în spatele vostru, dar venin după voi”, a spus pe un ton de glumă antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola.

Tehnicianul spaniol, aflat în funcţie din 2016, a reuşit să câştige trofeul în cea de-a doua sa finală în trei ani, după cea pierdută în 2021 contra lui Chelsea.

„Noi am câştigat în Europa, suferind, dar este normal. Uneori, ai nevoie şi de şansă, pe care nu am avut-o în trecut”, a adăugat Guardiola la conferinţa de presă de după meci.

Antrenorul de 52 de ani a mulţumit proprietarilor din Emirate că l-au menţinut în post, în ciuda eşecurilor repetate pe scena europeană. „În mod obişnuit, după ce ai eşuat să câştigi Liga Campionilor, antrenorul este concediat. Câte cluburi nu distrug proiecte în acest fel”, a declarat tehnicianul catalan, aplaudat de jurnalişti la sosirea în sala de presă.

„Este o mare onoare pentru club de a avea acest trofeu. Dar sunt echipe care îl câştigă şi apoi dispar, iar eu nu vreau aşa ceva”, a insistat el.

Tehnicianul trecut pe banca echipelor Barcelona şi Bayern Munchen a spus că „are sentimentul că victoria în Liga Campionilor dă credit celor cinci titluri câştigate în ultimele şase ediţii în Premier League. Dar, este adevărat, trebuie să câştigi în Europa ca să fii considerată o bună echipă şi am reuşit”.

Pentru Manchester City, sezonul 2022/2023 a fost unul de vis. Trupa lui Guardiola a câștigat Premier League, Cupa Angliei şi Champions League, performanță pe care doar marea rivală Manchester United o mai reușise în 1999.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...
Ultima oră
Pe aceeași temă