19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalParis Saint-Germain își pierde vedeta. Kylian Mbappe a ales-o pe Real Madrid

Paris Saint-Germain își pierde vedeta. Kylian Mbappe a ales-o pe Real Madrid

Superstarul francez Kylian Mbappe s-a decis și o va părăsi pe Paris Saint-Germain în această vară pentru a îmbrăca tricoul „Galacticilor” de la Real Madrid.

Telenovela transferului lui Kylian Mbappe la Real Madrid pare mai aproape de final ca niciodată. Actualul contract al francezului cu Paris Saint-Germain expiră în vară și, cu fiecare zi care trece, pare tot mai puțin probabil ca el să semneze o prelungire cu campionii din Ligue 1. Iar mult așteptata mutare la Real Madrid se poate materializa acum.

Spaniolii și-au manifestat pentru prima oară interesul pentru Mbappe încă de pe vremea când acesta juca la AS Monaco. Atunci, PSG a intrat pe fir și l-a deturnat pe francez din drumul către capitala Spaniei. Părea destinat să se întâmple în 2022, când Mbappe se afla într-o situație similară în ceea ce privește contractul. Atunci, francezul a ales să semneze o prelungire cu PSG. Totuși, nu a fost una pe termen lung, ceea ce sugerează că a vrut să își păstreze opțiunile deschise.

Conform „Bild”, căpitanul Franței vrea să joace din vară pentru Real Madrid și negociază în aceste zile salariul pe care îl va încasa la „Galactici”. Mbappe solicită 70 de milioane de euro pe sezon, în timp ce madrilenii sunt dispuşi să-i ofere doar 35 de milioane de euro brut pe sezon. Totuși, Mbappe ar urma să încaseze o primă de instalare de 125 de milioane de euro la sosirea sa la Real Madrid, care ar compensa această diferență.

Dacă va ajunge în cele din urmă pe Santiago Bernabeu, Mbappe va avea o concurență serioasă pe post. Francezul va trebui să se lupte pentru titularizare cu Vinicius Junior, un alt jucător fenomenal care evoluează ca „aripă”.

Deși în acest moment Vinicius este un fotbalist esențial pentru Real Madrid, brazilianul în vârstă de 23 de ani ar putea părăsi gruparea „Blanco” la finalul sezonului, o posibilă destinație fiind chiar PSG, una dintre puținele echipe care are potențialul financiar pentru a-l achiziționa.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă