19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalPariezi pe meciurile din Liga Campionilor? Mai întâi citește asta...

Pariezi pe meciurile din Liga Campionilor? Mai întâi citește asta…

Liga Campionilor este cea mai populară competiție internațională intercluburi în rândul pariorilor. Dacă pariezi pe ea, trebuie să știi că poți beneficia de numeroase oferte în agențiile de pariuri online, cum ar fi concursul de pronosticuri „Game of Champions”, de pe Unibet.

Numită până în 1992 Cupa Campionilor Europeni, actuala „Champions League” este supranumită „masa bogaților”, pentru că are un fond de premiere impresionant. Câștigătoarea acestei ediții poate încasa peste 85 de milioane de euro în total, după un parcurs perfect. În prezent, doar Real Madrid și Manchester City au victorii pe linie în faza grupelor, încasând 14 milioane de euro fiecare.

Așadar, în această competiție nu se poate vorbi despre lipsă de motivație, chiar dacă situația este clară în multe dintre grupe. Chiar și cluburilor foarte mari le sunt de folos milioanele de euro aduse de cele trei puncte. Totuși, unele echipe sunt mai motivate decât altele.

Luptă în trei în grupa A

RomaniaLibera newspaper logo

În grupa A, este o luptă în trei pentru locul al doilea între FC Copenhaga (locul 2 – 5 puncte, golaveraj 7-8), Galatasaray (locul 3 – 5 puncte, golaveraj 10-12) și Manchester United (locul 4 – 4 puncte, golaveraj 12-14). Galatasaray primește vizita lui FC Copenhaga în etapa 6, iar Manchester United joacă acasă cu Bayern Munchen. Turcii au, teoretic, cele mai mari șanse să se califice în „optimi”. Nici locul al treilea nu este tocmai rău, pentru că duce în Play-off-ul Europa League.

În grupa B, Arsenal și PSV sunt deja calificate. Foarte interesantă este confruntarea dintre Lens (locul 3, cu 5 puncte) și FC Sevilia (locul 4, cu 2 puncte). Dacă învinge, echipa spaniolă termină pe locul al treilea și merge în Europa League, competiție a cărei „specialistă” este.

În grupa C, doar Real Madrid este sigură de prezența în „optimi”. Napoli (locul 2, cu 7 puncte) și Braga (locul 3, cu 4 puncte) au meci direct. Ca să treacă mai departe, portughezii trebuie să câștige la o diferență de minim două goluri, pentru că în tur a fost 2-1 pentru napolitani.

Din grupa D sunt deja calificate Real Sociedad și Inter. Salzburg (locul 3, 4 puncte) primește vizita Benficăi (locul 4, 1 punct). În Portugalia s-au impus austriecii cu 2-0, deci Benfica are nevoie de un miracol să prindă locul al treilea.

PSG poate rata calificarea în „optimi”

Romania Libera newspaper front page

În grupa E, totul este clar. Atletico Madrid (locul 1, cu 11 puncte) și Lazio (locul 2, cu 10 puncte) s-au calificat în faza următoare a Ligii Campionilor, iar Feyenoord în Europa League. Contează, însă, și ordinea din clasament. În ultima rundă se joacă Atletico vs Lazio, după 1-1 în tur. Italienii trebuie să forțeze victoria.

În grupa F, avem o situație oarecum asemănătoare cu cea din grupa A. Borussia Dortmund este deja calificată, iar pentru poziția secundă luptă PSG (locul 2 – 7 puncte, golaveraj 8-7), Newcastle (locul 2 – 5 puncte, golaveraj 5-5) și AC Milan (locul 4 – 5 puncte, golaveraj 3-7). PSG are meci pe terenul lui Dortmund, iar Newcastle primește vizita lui AC Milan, în ultima etapă.

În grupa G, Manchester City va termina pe locul 1, Leipzig pe locul 2, iar Young Boys pe locul 3. Jocurile Leipzig vs Young Boys și Steaua Roșie Belgrad vs Manchester City mai contează doar pentru palmares și pentru banii de la UEFA.

În grupa H, FC Barcelona este calificată. FC Porto și Șahtior Donețk au ambele 9 puncte și joacă meci direct la Porto. În tur, a fost 3-1 pentru lusitani, deci Șahtior are nevoie de victorie.

Optimile de finală sunt programate pe 13-14 și 20-21 februarie 2024 (meciurile tur), respectiv 5-6 și 12-13 martie 2024 (meciurile retur).

Ediție cu „scoruri fluviu”

Am făcut trecerea în revistă a situației din fiecare grupă, întrucât pariurile pe Liga Campionilor se pot baza pe trei principii: într-un meci între o echipă care are motivație și una scăpată deja de griji, miza ar trebui pusă pe formația care mai are pentru ce să lupte, mai ales dacă valorile sunt relativ egale sau, mai mult, dacă echipa care are nevoie de puncte este mai puternică.

Image of RomaniaLibera newspaper

Într-o partidă între două echipe cu motivație, sunt recomandate pariurile pe „total goluri peste”, pentru că nu există presiune și jucătorii vor căuta să facă spectacol.

Într-un joc între două echipe cu motivație, care au valori aproximativ egale, sunt indicate pariurile pe „total goluri sub”, întrucât este posibil să fie o confruntare tacticizată.

În această ediție a Ligii Campionilor au fost 16 meciuri în care s-au înscris minim 5 goluri:

  • Bayern vs Man Utd 4-3,
  • Man Utd vs Galatasaray 2-3
  • Galatasaray vs Man Utd 3-3
  • FC Sevilia vs PSG 2-3
  • Arsenal vs Lens 6-0
  • Napoli vs Real Madrid 2-3
  • Union Berlin vs Braga 2-3
  • Real Madrid Napoli 4-2
  • Benfica vs Inter 3-3
  • Atletico Madrid vs Feyenoord 3-2
  • Atletico Madrid vs Celtic 6-0
  • Newcastle vs PSG 4-1
  • Man City vs Leipzig 3-2
  • FC Barcelona vs Antwerp 5-0
  • Antwerp vs Șahtior 2-3
  • Antwerp vs FC Porto 1-4
Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă