20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalNaționala de fotbal feminin și-a aflat adversarele din drumul spre Campionatul European...

Naționala de fotbal feminin și-a aflat adversarele din drumul spre Campionatul European din 2025

Naționala României de fotbal feminin și-a aflat astăzi adversarele din preliminariile Campionatul European din 2025, găzduit de Elveția.

Astfel, în urma tragerii la sorți, tricolorele vor face parte din Grupa C4, alături de Bulgaria, Kazahstan și Armenia. Primele două meciuri din grupă se vor disputa în perioada 1-9 aprilie.

PROCESUL DE CALIFICARE LA WEURO2025

Faza grupelor

În calificări, similar cu parcursul din Liga Națiunilor, echipele concurează în grupe a câte trei (Liga C) sau patru, cu șase meciuri programate în perioada aprilie-iulie 2024, fiecare echipă urmând a disputa un meci acasă și unul în deplasare împotriva tuturor celorlalte adversare din grupa ei.

Primele două clasate din Liga A (locurile 1 și 2) se vor califica direct la turneul final din iulie 2025, alăturându-se țării gazdă, Elveția (care va concura în Liga B, deși calificarea lor automată este asigurată). Celelalte șapte locuri rămase vor fi decise în două runde de play-off, programate în octombrie și noiembrie/decembrie.

Barajele de calificare

Prima rundă a play-off-ului este împărțită în două trasee:

Echipele care termină pe locurile 3-4 în Liga A vor întâlni cele cinci câștigătoare ale grupelor + trei cel mai bine clasate locuri 2 din Liga C. Din cele 16 echipe, 8 avansează în următoarea rundă a play-off-ului.

În celălalt traseu al primului tur, câștigătoarele celor patru grupe + două cel mai bine clasate locuri doi din Liga B vor întâlni într-un joc de baraj colegele din aceeași ligă clasate pe următoarele locuri secunde + cele patru echipe clasate pe locul trei. Din cele 12 echipe, 6 avansează în următoarea rundă a play-off-ului.

În runda a doua, cele 14 echipe calificate din barajele anterioare  vor juca între ele în baza clasamentului UEFA, primele șapte clasate urmând a fi considerate cap de serie. În urma acestor jocuri, cele șapte câștigătoare se vor califica la Campionatul European de Fotbal Feminin din 2025 din Elveția!

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...
Ultima oră
Pe aceeași temă