13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalManchester United a prelungit contractul cu Adidas. Suma amețitoare pe care o...

Manchester United a prelungit contractul cu Adidas. Suma amețitoare pe care o vor încasa „diavolii roșii” în următorii 10 ani

Manchester United a semnat un nou contract pe 10 ani cu gigantul german de echipament sportiv Adidas, pentru cel puţin 900 de milioane de lire sterline (1,048 miliarde de euro).

Cele două părţi, care sunt partenere din sezonul 2015/2016, au declarat că noul acord se va concentra de o manieră semnificativă pe echipa feminină a lui Manchester United.

„Noul acord pune accentul pe echipa feminină a lui Manchester United de la relansarea sa în 2018, continuând angajamentul lui Manchester United şi Adidas pentru dezvoltarea fotbalului feminin”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul grupării engleze.

„Adidas şi Manchester United sunt două dintre cele mai importante mărci din fotbalul internaţional şi este natural să continuăm cooperarea noastră”, a spus Bjorn Gulden, preşedinte-director general al Adidas, într-un comunicat.

Conform presei din Anglia, valoarea contractului este de aproximativ 105 milioane de euro pe sezon. Cu titlu de comparaţie, Adidas a semnat anterior pentru o perioadă de zece ani, până în 2028, un contract cu Real Madrid pentru o valoare record estimată între 120 şi 150 de milioane de euro pe sezon.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă