15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalJuergen Klinsmann, demis de la cârma Coreei de Sud

Juergen Klinsmann, demis de la cârma Coreei de Sud

Juergen Klinsmann a fost demis de la conducerea echipei naționale a Coreei de Sud, după eliminarea selecționatei „Taegeuk Warrior” în semifinalele Cupei Asiei.

„Federația de Fotbal din Coreea de Sud (KFA) a decis să schimbe selecţionerul după o analiză aprofundată”, a declarat preşedintele federaţiei, Chung Mong-gyu, în cursul unei conferinţe de presă.

Fostul mare internaţional german părăsește astfel banca Coreei de Sud după mai puţin de un an de la numirea sa la conducerea echipei asiatice. „Klinsmann nu a reuşit să demonstreze abilităţile de management şi leadership aşteptate de la un antrenor naţional în domenii care merg de la tactică, managementul personalului până la atitudinea muncii şi alte domenii necesare pentru a aduce competitivitate echipei”, a precizat Chung.

Juergen Klinsmann a precizat, la rândul său, vineri, că misiunea sa în Coreea de Sud a fost „o călătorie incredibilă” şi le-a mulţumit jucătorilor săi într-un mesaj pe reţelele de socializare.

Una dintre marile favorite ale Cupei Asiei, Coreea de Sud a fost a fost eliminată în semifinale de Iordania, cu scorul de 2-0.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă