12.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSportFotbalIanis Hagi, despre naționala de tineret: „Avem o generație cu potențial”

Ianis Hagi, despre naționala de tineret: „Avem o generație cu potențial”

Ianis Hagi, numit ambasador oficial al Campionatului European Under 21, consideră că România are o generaţie cu potenţial care poate depăşi la turneul din acest an performanţa din Italia, din 2019.

„M-am bucurat foarte tare când am primit propunerea de a fi ambasadorul acestei competiţii ce se dispută şi la noi acasă. Pentru orice fotbalist este o onoare să joace în faţa propriilor suporteri, cu atât mai mult la un turneu final. Avem o generaţie cu mult potenţial şi îmi doresc ca ei să depăşească performanţa obţinută de noi în 2019. Vor întâlni echipe de top ale Europei şi vor avea nevoie de toată susţinerea de care ştiu că suporterii românii sunt în stare. Momentele din Italia 2019 sunt ceva unic în sufletul meu. Şi sunt convins că, alături de 30.000 de fani în tribune, ai noştri sunt capabili de meciuri memorabile”, a declarat Hagi, conform site-ului oficial al FRF.

Cu 100 de zile înainte de startul Campionatului European de fotbal Under-21, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, afirmă că prezenţa Bucureştiului printre oraşele gazdă ale EURO 2020 a fost un succes, ceea ce a dus primirea organizării, alături de Cluj-Napoca, a meciurilor de la competiţia din acest an.

„Este o responsabilitate şi o onoare pentru noi să fim gazdele acestei competiţii alături de Georgia. Este o confirmare că prezenţa Bucureştiului între oraşele gazdă ale EURO 2020 a fost un succes şi sperăm ca şi pe viitor România să organizeze şi alte competiţii europene. Vreau să mulţumesc primăriilor Capitalei, Sectorului 6 şi celei din Cluj-Napoca pentru sprijinul pe care ni-l acordă în organizarea turneului. Sunt convins că va fi o experienţă memorabilă pentru fanii fotbalului. Turneul final #U21EURO a fost de-a lungul anilor rampă de lansare pentru nume mari din fotbalul european şi cu siguranţă că şi această ediţie va pune în lumina reflectoarelor noi nume ale fotbalului de cel mai înalt nivel. De asemenea, turneul final UEFA Under-21 îşi propune să inspire noile generaţii de copii iubitori de fotbal. Pentru că vârsta nu contează când calitatea fotbalului este atât de ridicată”, a declarat Răzvan Burleanu.

Campionatul European de fotbal Under 21 va avea loc în perioada 21 iunie-8 iulie 2023.

Meciurile din ţara noastră vor avea loc pe stadioanele Steaua şi Rapid-Giuleşti din Bucureşti, Grupa B, respectiv pe Cluj Arena şi „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, Grupa D. România va găzdui şi două sferturi de finală (Rapid-Giuleşti şi Cluj Arena) şi o semifinală (Steaua), în total 15 meciuri.

Meciurile din celelalte două grupe vor avea loc în Georgia, la Tbilisi (A), respectiv Batumi şi Kutaisi (C), două sferturi de finală urmând să fie găzduite de Tbilisi şi Kutaisi, iar o semifinală şi finala vor avea loc la Batumi.

România şi Georgia s-au calificat automat la turneul final. România va găzdui meciul de deschidere, iar Georgia va găzdui finala.

România este prima ţară care va fi gazdă pentru a doua oară a turneului final, după ediţia din 1998.

Primele trei clasate la turneul final de anul viitor se vor califica la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Europei îi sunt rezervate doar trei poziţii pentru că Franţa, ţară gazdă, e calificată deja, din oficiu. În cazul în care Franţa se va afla pe podium, va merge următoarea clasată de la EURO U21.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...
00:00:40

VIDEO. O dronă rusească a lovit un bloc de apartamente în orașul ucrainean Odesa

Trei persoane au fost ucise, opt au fost rănite și șase sunt în continuare date dispărute după ce o dronă rusă s-a prăbușit sâmbătă...

Capitalismul crescut la piept de comunism aniversează 94 de ani cu Ion Iliescu

Ilustrație: Marian Avramescu Astăzi, democrația capitalistă alăptată de comunismul de dinainte de anul 1989 aniversează 94 de primăveri cu Ion Iliescu. Președintele Partidului Social Democrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă