24.4 C
București
marți, 22 aprilie 2025
AcasăSportFotbalHalucinant! Kyros Vassaras susține că VAR nu trebuia să intervină la faulturile...

Halucinant! Kyros Vassaras susține că VAR nu trebuia să intervină la faulturile „criminale” din meciul Rapid-FCSB

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Kyros Vassaras, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că arbitrajul video (VAR) nu trebuia să intervină la cele două faulturi din meciul FC Rapid – FCSB (scor 1-0) la care conducerea grupării roş-albastre a solicitat cartonaşe roşii pentru adversari.

FCSB a acuzat neacordarea de către arbitrul Horaţiu Feşnic a două cartonaşe roşii pentru jucătorii formaţiei FC Rapid, Răzvan Onea şi Dragoş Grigore, în urma unor faulturi asupra fotbaliştilor Florinel Coman şi Andrea Compagno.

„Eu spun că nu sunt elemente clare pentru intervenţia arbitrajului video în cele două faze. Nu am spus niciun moment că aici nu trebuia cartonaş galben, ci cartonaş roşu sau invers. Dacă vreţi să spun că trebuia cartonaş roşu pot să vă fac fericiţi şi să spun asta, dar eu subliniez că în astfel de situaţii VAR nu trebuia să intervină”, a spus preşedintele CCA.

El a explicat ambele faze folosindu-se de reluări video. La faultul lui Răzvan Onea asupra lui Florinel Coman Vassaras a afirmat că nu existau elemente clare precum „picior întins” sau „contact peste gleznă” pentru ca arbitrajul video să intervină şi să îl atenţioneze pe centralul Horaţiu Feşnic să acorde cartonaş roşu.

„Intensitatea atacului şi locul contactului sunt importante. Aceasta este fotografia contactului de la acel meci dintre fundaş şi atacant. Nu este forţă excesivă, este o viteză mare, cu asta sunt de acord. Acordând cartonaş galben la această fază nu putem acuza arbitrul video că nu a intervenit. Pentru că intensitatea atacului este evaluată pe terenul de joc de arbitru. Dacă doriţi să considerăm că acesta este un cartonaş roşu, atunci nu e o problemă. Dar nu pot spune că VAR trebuia să intervină. Pentru că nu sunt criterii şi elemente clare pentru a interveni. Care criterii pentru roşu sunt aici? Picior întins? Nu. Contact peste gleznă? Nu. Aşadar nu sunt criterii clare, iar VAR nu poate să intervină. Numai în situaţia în care arbitrul acordă roşu, VAR va confirma”, a menţionat Vassaras.

În cazul faultului lui Dragoş Grigore asupra lui Andrea Compagno, preşedintele a precizat că pentru călcarea pe călcâiul adversarului cu intensitate medie nu se impune intervenţia VAR.

„Avem situaţii precum aceasta de la meciul de câteva zile în care VAR nu poate interveni atât timp cât nu sunt elemente clare pentru cartonaşul roşu. Jucătorii (n.r. – Dragoş Grigore şi Andrea Compagno) sunt apropiaţi unul de altul, pentru călcarea pe călcâiul adversarului se dă cartonaş galben când este o intensitate medie a atacului. Sunt consideraţii clare pentru roşu? Este un contact evident pe tendonul lui Ahile? Are continuitate, are durată? Este răutate? Aşa că în această situaţie VAR nu poate interveni conform criteriilor FIFA şi UEFA. Intenţia apărătorului este să joace mingea şi are contact cu adversarul. Când nu este o greşeală evidentă a arbitrului, VAR nu poate să intervină. Ăsta e motivul pentru care avem VAR. VAR nu trebuie să intervină doar când unul sau altul strigă mai tare”, a mai spus el.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Horoscop 23 aprilie 2025. Invitație subtilă la schimbare

Horoscop 23 aprilie 2025. Viața ne vorbește în tăceri, în impulsuri interioare și în momente aparent banale. Fiecare zodie primește în aceste zile o...

Avertizare de inundații pe râurile din zece județe: Cod galben valabil până miercuri dimineață

Hidrologii avertizează că probabilitatea și intensitatea fenomenelor periculoase pot fi mai ridicate, în special pe râurile mici din județele Argeș și Dâmbovița Institutul Național de...

România muncește mai mult: Crește rata de ocupare, scade șomajul în 2024

Viața urbană favorizează angajarea: 69,8% dintre orășeni muncesc, comparativ cu 57% dintre locuitorii din mediul rural Anul 2024 aduce vești bune de pe piața muncii:...
Ultima oră
Pe aceeași temă