17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportFotbalHalucinant! Kyros Vassaras susține că VAR nu trebuia să intervină la faulturile...

Halucinant! Kyros Vassaras susține că VAR nu trebuia să intervină la faulturile „criminale” din meciul Rapid-FCSB

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Kyros Vassaras, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că arbitrajul video (VAR) nu trebuia să intervină la cele două faulturi din meciul FC Rapid – FCSB (scor 1-0) la care conducerea grupării roş-albastre a solicitat cartonaşe roşii pentru adversari.

FCSB a acuzat neacordarea de către arbitrul Horaţiu Feşnic a două cartonaşe roşii pentru jucătorii formaţiei FC Rapid, Răzvan Onea şi Dragoş Grigore, în urma unor faulturi asupra fotbaliştilor Florinel Coman şi Andrea Compagno.

„Eu spun că nu sunt elemente clare pentru intervenţia arbitrajului video în cele două faze. Nu am spus niciun moment că aici nu trebuia cartonaş galben, ci cartonaş roşu sau invers. Dacă vreţi să spun că trebuia cartonaş roşu pot să vă fac fericiţi şi să spun asta, dar eu subliniez că în astfel de situaţii VAR nu trebuia să intervină”, a spus preşedintele CCA.

El a explicat ambele faze folosindu-se de reluări video. La faultul lui Răzvan Onea asupra lui Florinel Coman Vassaras a afirmat că nu existau elemente clare precum „picior întins” sau „contact peste gleznă” pentru ca arbitrajul video să intervină şi să îl atenţioneze pe centralul Horaţiu Feşnic să acorde cartonaş roşu.

„Intensitatea atacului şi locul contactului sunt importante. Aceasta este fotografia contactului de la acel meci dintre fundaş şi atacant. Nu este forţă excesivă, este o viteză mare, cu asta sunt de acord. Acordând cartonaş galben la această fază nu putem acuza arbitrul video că nu a intervenit. Pentru că intensitatea atacului este evaluată pe terenul de joc de arbitru. Dacă doriţi să considerăm că acesta este un cartonaş roşu, atunci nu e o problemă. Dar nu pot spune că VAR trebuia să intervină. Pentru că nu sunt criterii şi elemente clare pentru a interveni. Care criterii pentru roşu sunt aici? Picior întins? Nu. Contact peste gleznă? Nu. Aşadar nu sunt criterii clare, iar VAR nu poate să intervină. Numai în situaţia în care arbitrul acordă roşu, VAR va confirma”, a menţionat Vassaras.

În cazul faultului lui Dragoş Grigore asupra lui Andrea Compagno, preşedintele a precizat că pentru călcarea pe călcâiul adversarului cu intensitate medie nu se impune intervenţia VAR.

„Avem situaţii precum aceasta de la meciul de câteva zile în care VAR nu poate interveni atât timp cât nu sunt elemente clare pentru cartonaşul roşu. Jucătorii (n.r. – Dragoş Grigore şi Andrea Compagno) sunt apropiaţi unul de altul, pentru călcarea pe călcâiul adversarului se dă cartonaş galben când este o intensitate medie a atacului. Sunt consideraţii clare pentru roşu? Este un contact evident pe tendonul lui Ahile? Are continuitate, are durată? Este răutate? Aşa că în această situaţie VAR nu poate interveni conform criteriilor FIFA şi UEFA. Intenţia apărătorului este să joace mingea şi are contact cu adversarul. Când nu este o greşeală evidentă a arbitrului, VAR nu poate să intervină. Ăsta e motivul pentru care avem VAR. VAR nu trebuie să intervină doar când unul sau altul strigă mai tare”, a mai spus el.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

CEC Bank susține antreprenorii români și în 2024 prin Programul guvernamental IMM Plus

CEC Bank sprijină antreprenorii români și își reconfirmă angajamentul pe termen lung față de economia românească și în anul 2024, acordând credite cu dobânzi...

O primărie din Buzău acuză ADS că a încheiat contracte ilegale

Primăria Comunei Vernești din județul Buzău se află în mijlocul unui scandal intens după ce a acuzat Agenția Domeniilor Statului (ADS) că a...

A intrat în vigoare primul cadru de reglementare al UE destinat să protejeze independența și pluralismul mass-mediei

Comisia Europeană (CE) a anunțat că astăzi, 7 mai 2024, a intrat în vigoare primul cadru de reglementare al UE destinat să protejeze independența...
Ultima oră
Pe aceeași temă