13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFCSB, „deraiată” Rapid din lupta pentru titlu. Roș-albaștrii au pierdut derby-ul din...

FCSB, „deraiată” Rapid din lupta pentru titlu. Roș-albaștrii au pierdut derby-ul din Giulești

Rapid s-a impus în fața rivalilor de la FCSB, duminică seara, pe Giulești, cu scorul de 1-0, și a spart astfel gheața în play-off-ul Ligii 1.

FCSB a ratat prima ocazie a partidei, prin Compagno, care a reluat slab cu capul centrarea lui Olaru. Giuleștenii au marcat singurul gol al partidei în minutul 21, prin Alexandru Albu, din pasa lui Funsho Bamgboye.

Portarul Horaţiu Moldovan s-a remarcat la şutul lui Olaru (23), iar Compagno a mai avut o şansă de gol până la pauză, când a fost schimbat, dar şutul său din marginea careului a ocolit de puţin poarta.

În mitanul secund, FCSB şi-a creat numeroase ocazii de gol, dar jucătorii săi au fost imprecişi sau portarul Horaţiu Moldovan a fost providenţial.

Billel Omrani (46) a şutat peste poartă din careu, apoi Octavian Popescu l-a imitat (49) din situaţie de singur cu Moldovan. Portarul gazdelor a respins peste poartă şutul lui Florinel Coman din careu (50) şi a fost la post la voleul lui Risto Radunovic (63). Moldovan a salvat un gol ca şi făcut la şutul modest al lui Andrei Cordea din 6 metri (67).

Sorescu a reluat slab, pe direcţia lui Moldovan (80), care s-a remarcat la mingea trimisă de Adrian Şut (83). Omrani a ratat o mare ocazie, singur cu Moldovan (89), şutul algerianului fiind deviat salvator de goalkeeper. David Miculescu (90+3) a irosit şi el o şansă de egalare, la centrarea lui Coman.

Rapidiştii au avut câteva intrări dure, la limita cartonaşului roşu, pentru care Răzvan Onea (5) şi Dragoş Grigore (29) au fost sancționați cu cartonașul galben.

Debutul meciului a fost întârziat cu circa şapte minute, necesare pentru risipirea fumului produs de materialele pirotehnice folosite de galeria rapidistă.

În sezonul regulat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe teren propriu, Rapid cu 2-0, iar FCSB cu 3-1.

După această etapă, Farul profită din plin și se desprinde în fruntea clasamentului Ligii 1. Constănțenii și-au mărit ecartul față de CFR Cluj la 4 puncte, respectiv 5 puncte față de FCSB.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă