9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleHagi şi Balaci merg pe mâna Spaniei

Hagi şi Balaci merg pe mâna Spaniei

Gică Hagi şi Ilie Balaci aleg Spania ca favorită a Mondialului! Cei doi foşti mari jucători nu exclud, însă, anumite surprize.

Gheorghe Hagi spune că nu ştie cine va câştiga Mondialul sud-african, dar că favorita sa este Spania. Prezent la trei ediţii ale Campionatului Mondial (1990, 1994, 1998), „Regele” se gândeşte că a venit şi rândul Africii să ajungă în careul de aşi. „Spania este favorita mea. Dar şi Serbia cred că este de urmărit. În opinia mea Serbia va face o figură frumoasă la acest Mondial, poate fi surpriza acestei ediţii. E greu de spus cine va câştiga Mondialul pentru că este un grup clar de 7-8 echipe care îşi propun asta”, a spus Hagi în exclusivitate pentru ziarul nostru. „Un turneu final de Campionat Mondial este total diferit de orice altă competiţie. Intervin foarte multe variabile. Clima zonei în care se desfăşoară turneul final influenţează mult competiţia, căci sunt echipe din toate colţurile lumii. Aceste echipe au mentalităţi diferite, joc diferit, cultură diferită. Trebuie să te adaptezi. Cine se adaptează mai bine are un avantaj important. Dintre echipele africane cred că Africa de Sud, Camerun sau Coasta de Fildeş se vor lupta pentru un loc în semifinale, pentru a ajunge între cele mai bune patru echipe din lume.”

Balaci, cu favoritele


„Minunea blondă” a fostbalului românesc, Ilie Balaci, nu a avut şansa de a evolua vreodată la un Campionat Mondial sau European. Fostul mare internaţional nu anticipează o surpriză la turneul final, favoritele, în opinia sa, fiind Brazilia, Italia, Argentina, Germania şi Spania. „Sunt aceleaşi echipe care s-au luptat mereu pentru trofeu. Veşnica Brazilie, Italia, Argentina, Germania. Pe lângă ele a mai apărut Spania. Ca şi joc îmi place Spania, dar depinde cum vor aborda această mare competiţie”, a spus fostul jucător român.
Balaci, marele absent din lotul naţionalei României la turneul final al Euro 1984, regretă că la acest mondial mulţi jucători importanţi vor lipsi din cauza accidentărilor. „Când văd lista cu jucătorii care nu vor evolua din pricina accidentărilor mă gândesc că şi eu am trecut prin asta. Pot spune că şi eu am fost unul dintre marii absenţi la Euro 1984, aşa cum sunt Beckham sau Drogba acum.”

Brazilia – favorită, Argentina – outsider

Străinii au alte gusturi, iar Agenţia France Presse apreciază că Brazilia, care are o apărare solidă şi este mereu redutabilă în atac, este de departe echipa favorită de pe continentele americane, însă şi Argentina ar putea visa la trofeu, cu condiţia ca Leo Messi să fie într-o formă de zile mari. Dintre celelalte echipe participante la turneul final, cu şanse este cotată şi campioana europeană Spania. Ibericii au reuşit să treacă de la statutul de la eterni aspiranţi la cel de adversari de temut, printr-un stil de joc recunoscut şi admirat. Singura problemă a spaniolilor ar fi lipsa de experienţă la turneele finale ale Cupei Mondiale, cea mai bună performanţă fiind o clasare pe locul 4, în 1950.
Turneul final al Cupei Mondiale din acest an va avea loc în perioada 11 iunie-11 iulie.

 

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă