15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportFotbalGică Hagi, după succesul Farului cu Sheriff Tiraspol: „Trebuia să se termine...

Gică Hagi, după succesul Farului cu Sheriff Tiraspol: „Trebuia să se termine 3-0”

Farul Constanța și-a început perfect aventura europeană, după ce s-a impus, pe teren propriu, în fața moldovenilor de la Sheriff Tiraspol, cu scorul de 1-0. La final, Gică Hagi a declarat că elevii săi meritau să câștige la o diferență mai mare.

Încurajată de un stadion arhiplin, campioana României a învins-o la limită pe Sheriff și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în al doilea tur preliminar din Champions League.

Elevii lui Gică Hagi au făcut o primă repriză excelentă și puteau deschide scorul încă din minutul 2, dar Mazilu, scăpat singur cu portarul, a tras în Koval. Sheriff a replicat prin Garananga, dar Farul a rămas periculoasă și a mai irosit câteva ocazii de gol.

Singura reușită a partidei a venit în minutul 56, atunci când Kiki a trimis mingea în plasă, după o incursiune în partea dreaptă. Până la final, Sheriff a fost cea care a avut ocaziile mai mari, însă Farul a rezistat și a conservat avantajul de un gol.

La final, antrenorul Farului, Gică Hagi, a declarat că formația sa merita să câștige la o diferență mai mare, având în vedere ocaziile irosite. „Trebuia să avem 2-0 în minutul 10. Ei au avut noroc, nu noi. Singura lor ocazie clară a fost pe final, noi le-am avut pe cele foarte clare. Trebuia să se termine 3-0”, a spus „Regele”.

Hagi a dezvăluit că va merge la Sibiu cu rezervele, pentru meciul din prima etapă cu FC Hermannstadt: „Cei care au jucat cu Sheriff rămân la Constanţa şi mergem cu ceilalţi la Sibiu. Am decis ca 11 jucători minimum să rămână la Constanţa”.

În turul următor, câştigătoarea dintre Farul şi Sheriff va juca, cel mai probabil, contra formației israeliene Maccabi Haifa, care s-a impus cu 4-0 în disputa cu Hamrun Spartans.

Dacă va fi eliminată de campioana Moldovei, Farul va merge direct în Conference League, urmând să joace în turul doi preliminar cu pierzătoarea dublei dintre FC Urartu – HSK Zrinjski. În tur, bosniacii s-au impus cu 1-0.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă