11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportFotbalFormația ecuadoriană LDU de Quito a cucerit Copa Sudamericana

Formația ecuadoriană LDU de Quito a cucerit Copa Sudamericana

Formația ecuadoriană LDU de Quito a câştigat Copa Sudamericana după ce a trecut în finală de brazilienii de la Fortaleza, cu scorul de 4-3, la loviturile de departajare, după ce la finalul celor 90 de minute regulamentare scorul a fost egal, 1-1.

Pe stadionul „Domingo Burgueno Miguel” din Maldonado, Fortaleza a deschis scorul prin argentinianul Juan Lucero (48), dar LDU a egalat tot printr-un argentinian, Lisandro Azulgaray (56).

La loviturile de departajare, Liga Deportiva Universitaria de Quito a început cu stângul, „veteranul” Paolo Guerrero (39 ani) ratând. Au transformat apoi Azulgaray, Mauricio Martinez, Jhojan Julio şi Lucas Piovi, iar Alexander Alvarado a ratat şi el. Fortaleza, care a avut şansa de a se impune, a ratat ultima lovitură a seriei de cinci prin Pedro Augusto. Au mai ratat Silvio Romero şi Emanuel Britez. Au înscris Thiago Galhardo, Yago Pikachu şi Tinga.

Pentru LDU acesta este al doilea trofeu cucerit în Copa Sudamericana, după cel din 2009, ecuadorienii având şi o finală pierdută în 2011. LDU a câştigat şi Copa Libertadores în 2008, având şi două Supercupe ale Americii de Sud (Recopa Sudamericana), în 2009 şi 2010.

Este pentru al doilea an consecutiv când o reprezentantă a Ecuadorului câştigă trofeul în Copa Sudamericana, după ce în 2022 s-a impus Independiente del Valle, tot după o finală cu o echipă braziliană, Sao Paulo.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă