19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFinal de sezon pentru Neymar. Atacantul brazilian va fi operat

Final de sezon pentru Neymar. Atacantul brazilian va fi operat

Neymar, atacantul echipei Paris Saint-Germain, va lipsi pentru tot restul sezonului, internaționalul brazilian urmând să fie supus unei intervenții chirurgicale pentru refacerea ligamentelor de la gleznă, care îl va ține departe de teren cel puțin trei luni.

Neymar, care are 13 goluri și 11 pase decisive în această stagiune a Ligue 1, nu a mai jucat de la victoria cu 4-3 împotriva lui Lille de luna trecută, partidă în care s-a și accidentat.

Pentru a evita un risc major de recidivă, staff-ul medical al lui Paris Saint-Germain i-a recomandat brazilianului o operaţie de refacere a ligamentelor. Astfel că Neymar nu va mai juca în acest sezon, ultimul meci al lui PSG în Ligue 1 fiind programat pe 3 iunie, în condițiile în care perioada minimă de refacere este cuprinsă între trei și patru luni.

Brazilianul s-a lovit tot la glezna dreaptă în primul meci al Selecao de la Cupa Mondială 2022, împotriva Serbiei, şi a revenit doar în optimile de finală ale competiţiei.

Neymar a avut o primă parte a sezonului excelentă înainte de Cupa Mondială. După decepţia de la turneul final din Qatar, unde Brazilia a fost eliminată în sferturi, el a avut evoluţii mult mai slabe în Ligue 1 şi nu a stat prea bine nici la capitolul condiţie fizică, înainte de a se accidenta grav în partida cu Lille.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă