16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportFotbalFarul Constanța, cu un pas și jumătate în play-off-ul Conference League

Farul Constanța, cu un pas și jumătate în play-off-ul Conference League

Farul Constanţa a luat o oțiune importantă de calificare în play-off-ul Conference League, după ce s-a impus cu 3-0 în fața formației estoniene Flora Tallinn, la Ovidiu, în prima manșă a turului trei preliminar.

Transferat în urmă cu mai puţin de o săptămână, Constantin Budescu a fost titular și a pasat la prima mare ocazie a meciului, mingea lovită de el cu exteriorul fiind trimisă puţin peste poartă de Adrian Mazilu.

Tot Budescu a executat în minutul 30 un corner de pe partea stângă, iar Băluţă a trimis puternic cu capul la colţul scurt, dar mingea a fost respinsă în corner de portarul advers.

Golgheterul campioanei din sezonul trecut, Denis Alibec, a încercat şi el să deschidă scorul în prima repriză, însă mai întâi s-a opus portarul Evert Grunvald (minutul 9), iar apoi a trimis pe lângă poartă de la 18 metri (minutul 12).

Fără să exceleze din punct de vedere tehnic, formaţia estoniană s-a apropiat de câteva ori de poarta lui Aioani în prima repriză, dar fără a crea cu adevărat pericol.

În minutul 10, Nikita Mihhailov a şutat de la 20 metri, dar Aioani a prins în siguranţă, iar 7 minute mai târziu mingea trimisă de Ojamaa a trecut peste poartă.

După pauză, Farul a reuşit să deschidă scorul prin Alibec în urma unei respingeri greşite a unui mijlocaş advers. Scăpat în banda stângă, atacantul constănţean a evitat doi fundaşi, a intrat în centru şi a înscris de la limita careului cu un şut la colţul lung.

Golul a deschis pofta de joc formaţiei condusă de Hagi, care a continuat preseze, profitând şi de spaţiile mai mari lăsate de adversari în apărare. Alibec, avându-l pe Budescu drept pasator, şi-a trecut în cont alte două ocazii în minutele 59 şi 60. Mazilu a fost şi el aproape de gol mai întâi în minutul 70, când şutul său a fost prins de portar, iar mai apoi în minutul 71, când mingea trimisă puternic a fost deviată în corner de un fundaş

De partea cealaltă, Flora Tallinn putea marca în minutul 57 printr-un autogol al lui Borza, care a deviat foarte puţin pe lângă poartă un şut al lui Hussar.

Farul s-a desprins în minutul 79, tot în urma unei faze create de cuplul Alibec – Budescu. Primul a profitat de o pasă greşită a unui adversar, a şutat puternic, mingea respinsă în bară de portar a revenit în mijlocul careului de unde Budescu a îndeplinit o simplă formalitate ducând scorul la 2-0.

Rivaldinho, intrat în locul lui Mazilu, putea înscrie şi el, dar portarul echipei oaspete a prins în doi timpi şutul de la limita careului de 16 metri.

Pe final, Flora Tallinn a ratat prin Kuraksin (86) şi Zenjov (minutele 90 şi 90+3). Ocaziile oaspeţilor s-au răzbunat în ultimul minut al partidei, când în urma unui corner de pe partea dreaptă executat de Alibec, Diogo Queiros a înscris cu capul al treilea gol închizând tabela.

Manşa secundă se va disputa la 17 august, la Tallinn.

Dacă trece de Flora Tallinn, Farul va juca în play-off contra învinsei dintre Qarabag FK (Azerbaidjan) şi HJK Helsinki (Finlanda). În primul meci, Qarabag s-a impus în fața finlandezilor cu 2-1.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă