14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportFotbalElveția - România 2-2! Tricolorii au obținut un punct nesperat după „dubla”...

Elveția – România 2-2! Tricolorii au obținut un punct nesperat după „dubla” lui Mihăilă

România a terminat la egalitate cu Elveția, scor 2-2, în deplasare, la Lucerna, în preliminariile Campionatului European de fotbal din 2024. În minutul 89, gazdele conduceau cu 2-0, dar tricolorii au egalat grație unei „duble” de vis a lui Valentin Mihăilă.

Elveţia a condus prin golurile înscrise de Zeki Amdouni (28, 41) şi a ratat multe alte ocazii, însă România a avut un final remarcabil, cu două goluri marcate de Valentin Mihăilă (89, 90+2).

Echipa antrenată de Murat Yakin a avut o dominare cvasitotală în prima repriză, pe care a încheiat-o cu 10-1 la capitolul şuturi la poartă şi cu 74% posesie.

Elveția a deschis scorul în minutul 28, când Amdouni a reluat în plasă mingea centrată de Vargas şi deviată de Manea, profitând şi de ieşirea neinspirată din poartă a lui Moldovan.

Ofensiva elveţiană a continuat, iar Burcă l-a blocat la sacrificiu pe Freuler (34). Amdouni a ratat un nou gol (35), şutul său de la 16 metri ocolind de puţin poarta.

Amdouni a reuşit dubla (41), la capătul unui contraatac rapid, lansat de Shaqiri, după ce tricolorii s-au replicat greoi în urma unui corner în careul elveţian. Amdouni (44) nu a fost departe de un hat-trick, dar a trimis pe lângă poartă, după ce a fost găsit liber în careu de Xhaka.

Elveţia a început în forţă şi repriza a doua, dar Shaqiri (46) a ratat incredibil din câţiva metri, la centrarea lui Xhaka. Gazdele au ridicat piciorul de pe acceleraţie, preferând un joc de conservare a rezultatului, dar România a prins tot mai mult curaj. Elveţia a continuat să controleze jocul şi a fost echipa care a creat ocazii.

În minutul 81, arbitrul Orsato a acordat penalty pentru gazde, după o intervenţie a lui Manea în faţa lui Steffen. În urma reluărilor video, Orsato a revenit asupra deciziei.

Finalul meciului a fost incredibil, Moruţan şi Mihăilă conlucrând pentru două goluri nesperate ale României. În minutul 89, Moruţan a centrat lung de pe dreapta, iar Mihăilă a reluat splendid din voleu în poarta lui Sommer. În minutul 90+2, acelaşi Moruţan l-a lansat pe Mihăilă, iar rapida aripă a Parmei a sprintat, învingându-l pe Sommer cu un şut la colţul scurt.

Elveţia putea totuşi obţine victoria, dar debutantul Bislimi (90+8) a reluat în transversală din 6 metri.

România a obţinut un punct foarte important, însă poate nemeritat după aspectul jocului, şansa fiind de mai multe ori de partea tricolorilor în acest meci.

După acest rezultat, România încheie dubla din iunie cu două egaluri, un bilanţ bun, care o menţine pe locul secund şi în cursa de calificare. România va juca următoarele două meciuri din preliminarii „acasă”, cu Israel (9 septembrie) şi Kosovo (12 septembrie).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă