9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalE oficial. Ucraina nu se retrage din preliminariile Campionatului European de fotbal...

E oficial. Ucraina nu se retrage din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2024

În ciuda faptului că guvernul de la Kiev a interzis echipelor ucrainene să ia parte la competiţiile în care sunt implicaţi sportivi din Rusia şi Belarus, echipa națională de fotbal a Ucrainei a anunţat că va continua să evolueze în preliminariile EURO 2024.

Kievul a impus această interzicere, care acoperă evenimentele olimpice, neolimpice şi paralimpice, după ce Rusia a invadat Ucraina cu sprijinul Belarus.

Preşedintele Federaţiei Ucrainene de Fotbal, Andri Pavelko, a publicat pe Facebook o scrisoare în care ministrul ucrainean al Sporturilor a subliniat decizia de a lăsa Ucraina să joace în preliminariile EURO 2024, în care evoluează şi Belarus.

„Naţionala Ucrainei va continua evoluţiile sale oficiale în campania de calificare la Campionatul European din 2024”, a scris ministrul Vadim Gutţait.

Ucraina face parte din Grupa C a preliminariilor, alături de Anglia, Italia, Macedonia de Nord şi Malta, în timp ce Belarus joacă în Grupa I, din care mai fac parte România, Israel, Andorra, Kosovo şi Elveţia.

În primul meci din această campanie, Ucraina a pierdut cu 0-2 în deplasare cu Anglia, care este liderul grupei, cu şase puncte. Următorul meci al Ucrainei va avea loc pe 16 iunie, în deplasare, cu Macedonia de Nord.

Rusia a fost exclusă din toate competiţie fotbalistice internaţionale după ce a invadat Ucraina, în februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă