15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalDeclarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova - Rapid

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul din deplasare cu Universitatea Craiova.

„Sper ca această pauză competiţională ne-a fost de folos pentru a ne reveni din punct de vedere moral. Asta pentru că venim după o înfrângere în primul meci din play-off (n.r. – 1-2 cu Farul Constanţa). Faptul că am pierdut acasă acest prim meci a fost ca un duş rece. Băieţii s-au pregătit bine acum şi cred că vom reuşi să facem un meci important la Craiova. Trebuie să jucăm cu încredere şi curaj, pentru că trebuie să câştigăm toate cele 3 puncte. Pentru că se vede acum cum e play-off-ul… Craiova era a patra după sezonul regulat, iar acum e pe locul 2. Deci pierzi un meci în play-off şi se poate întâmpla. Sunt toate echipele aproape, doar FCSB e un pic mai departe”, a afirmat el.

Tehnicianul italian susţine că partida de sâmbătă nu este decisivă în ceea ce priveşte şansele echipei sale la câştigarea titlului.

„Pentru noi urmează nouă finale şi trebuie să le câştigăm. Pe prima am pierdut-o, dar trebuie să fim concentraţi pe acest final de sezon. La Craiova nu ştiu dacă e un meci de totul sau nimic, dar e unul foarte, foarte important, pentru că noi venim după o înfrângere şi nu vrem să ne îndepărtăm de primul loc. Nu e decisiv, dar e un meci important. Eu cred că la meciul cu Farul a fost un cumul de probleme, pentru că am jucat bine. Dacă reuşim să ne concentrăm pe plan sportiv, atunci cred că putem face un play-off extraordinar de bun. Eu nu vreau să fac calcule şi tabele, dar toţi ştim că noi trebuie să câştigăm multe din aceste nouă partide pe care le mai avem de disputat”, a explicat el.

Bergodi speră ca suporterii rapidişti să vină în număr mare şi să încurajeze echipa la Craiova.

„Suporterii sper că vor fi alături de noi. Am citit şi eu în presă, deci cred că vor veni cu noi la Craiova în număr mare. Şi sper că ne vor încuraja, pentru că la meciul cu Farul a fost o atmosferă aşa şi aşa. La Rapid niciodată nu e linişte. E foarte important că domnul Şucu vrea să facă deplasarea cu suporterii la Craiova, pentru că au fost momente în care această familie a fost un pic destabilizată. Trebuie să strângem rândurile, pentru că în lucrurile care s-au întâmplat la meciul cu Farul ne-au prăbuşit, să spun aşa. Însă eu nu am niciun dubiu că fanii vor fi lângă noi la Craiova. Noi sperăm să îi facem fericiţi după acest meci”, a mai spus Cristiano Bergodi.

Partida dintre Universitatea Craiova și Rapid se va disputa sâmbătă, de la ora 21:00, pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă