Cupa Confederațiilor 2017. Putin se declară un mare susținător al fotbalului

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și conducătorul Federației internaționale de fotbal (FIFA), Gianni Infantino, le-au urat bun venit fanilor din întreaga lume, înaintea startului partidei inaugurale a Cupei Confederațiilor ediția 2017.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2017 - 21:20

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și conducătorul Federației internaționale de fotbal (FIFA), Gianni Infantino, le-au urat bun venit fanilor din întreaga lume, înaintea startului partidei inaugurale a Cupei Confederațiilor ediția 2017, informează sâmbătă agenția EFE citată de Agerpres.

"Dragi prieteni, vom vedea fotbal! Bun venit în Rusia!", a spus Putin sâmbătă pe stadionul Sankt Petersburg Arena, gazda meciului dintre selecționatele Rusiei și Noii Zeelande.

Liderul de la Kremlin a reamintit că Rusia găzduiește pentru prima oară în istoria sa un turneu de fotbal pe națiuni, iar Cupa Confederațiilor reprezintă o "repetiție generală" în vederea Cupei Mondiale de anul viitor. 

Promițând că țara sa va organiza un turneu la "cel mai înalt nivel, Putin a făcut apel la "fair-play" și s-a declarat convins că milioane de suporteri "se vor bucura de fotbal în Rusia".

președintele rus a ținut să mulțumească FIFA și, în mod special, lui Gianni Infantino pentru susținerea idealurilor sportului și încrederea pe care a arătat-o în capacitatea Rusiei de a organiza Cupa Mondială. 

La rândul lui, președintele FIFA le-a mulțumit în limba rusă celor patru orașe care găzduiesc meciurile din cadrul Cupei Confederațiilor: Sankt Petersburg, Moscova, Kazan și Soci.

"Am un singur mesaj: veniți în Rusia. O să descoperiți o țară ospitalieră (...) și o să vedeți cel mai bun fotbal din istorie", a spus Infantino.

Peste 50.000 de suporteri au luat loc sâmbătă în tribunele stadionului din Sankt Petersburg, inaugurat cu doar două luni în urmă și care are o capacitate de 68.000 de locuri.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...