15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalConference League: Sepsi OSK a remizat cu Aktobe. Calificarea în play-off se...

Conference League: Sepsi OSK a remizat cu Aktobe. Calificarea în play-off se decide în Kazakhstan

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu echipa kazahă FC Aktobe, 1-1, la Sfântu Gheorghe, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Europa Conference League.

Prima repriză a fost una destul de echilibrată, cu puţine ocazii de gol, vicecampioana Kazakhstanului oferind o replică foarte bună.

Sepsi OSK şi-a creat prima ocazie în minutul 15, când Ştefănescu a executat o lovitură liberă de pe dreapta, dar Pokatilov a respins de sub transversală.

Aktobe a replicat în minutul 28, când Samorodova şutat din întoarcere de la 16 metri, însă Niczuly a fost la post.

Câştigătoarea Cupei României a mai avut o fază notabilă în prima repriză, lovitura de cap a lui Bălaşa (32), peste poartă.

Repriza secundă a fost una mai animată, dar Sepsi OK şi-a creat oportunităţi cu dificultate, în faţa unei echipe solide.

Matei (54) a fost blocat de Kasim în careu în momentul şutului. Un minut mai târziu, Ştefănescu a tras din unghi, dar Pokatilov a respins. Alimi (62) a trimis peste poartă de la 18 metri.

În minutul 64, Elder Santana a şutat la colţul scurt, dar Niczuly a respins salvator. La cornerul care a rezultat, executat de Samorodov (65), brazilianul Elder Santana a sancţionat pasivitatea defensivei covăsnene şi a marcat din plonjon cu capul.

Sepsi OSK s-a aruncat în atac şi Safranko (70) a trimis din plonjon, dar Pokatilov a prins mingea. Aganovic (71) nu a reuşit să trimită în plasă la o minge de angajament în careu.

FC Aktobe a avut mai avut o oportunitate (78), însă a şutat peste poartă din careu.

Alimi (80) a şutat din marginea careului, puţin pe lângă ţintă, iar apoi Varga (85) a ratat egalarea, voleul său de la 7 metri ducându-se pe direcţia portarului Pokatilov.

Maghiarul Roland Varga (89) a fost cel care a izbutit egalarea, cu un voleu de la 16 metri, mingea fiind deviată de noul-intrat Gadrani.

Manşa secundă se va juca la Aktobe, în data de 17 august.

Dacă va trece de FC Aktobe, Sepsi OSK va juca în play-off probabil cu FK Bodoe/Glimt (Norvegia), care a dispus cu 3-0 de FC Piunik Erevan (Armenia).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă