17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSportFotbalComisia de Disciplină a FRF a decis! Pedepse înjumătățite pentru Dinamo și...

Comisia de Disciplină a FRF a decis! Pedepse înjumătățite pentru Dinamo și UTA

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a suspendat parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA, care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori şi amenzi de câte 100.000 de lei în urma incidentelor de la meciul direct.

„SC Dinamo 1948 SA – Cerere de suspendare parţială a sancţiunii pronunţată în dosarul 116 / CDE / 2024 – În temeiul art. 37 alin.1 şi 2 din RD, admite cererea formulată de SC Dinamo 1948 SA şi dispune suspendarea parţială a executării sancţiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD. AFC UTA Arad – Cerere de suspendare parţială a sancţiunii pronunţată în dosarul 116 / CDE / 2024 – În temeiul art. 37 alin.1 şi 2 din RD, admite cererea formulată de AFC UTA Arad şi dispune suspendarea parţială a executării sancţiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD”, se menţionează în soluţia comisiei publicată miercuri pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Astfel, suspendarea celor două echipe s-a înjumătățit. Ele vor putea să joace cu spectatori ultimele două meciuri programate pe teren propriu din acest play-out al Ligii 1.

Dinamo a disputat meciurile cu Petrolul şi Poli Iaşi fără spectatori, permiţând accesul doar copiilor, iar UTA cu FC Botoşani şi FC Hermannstadt. Dinamo va mai juca acasă partidele cu FC Voluntari (etapa a 7-a) şi UTA (etapa a 9-a), iar UTA pe cele Oţelul Galaţi (etapa a 6-a) şi FCU Craiova (etapa a 8-a).

Pe 27 martie, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal le sancționase pe Dinamo Bucureşti şi UTA Arad să dispute fiecare patru meciuri fără spectatori, în urma incidentelor de la meciul direct din etapa a 30-a a Ligii 1. Totodată, cele două cluburi au fost amendate cu câte 100.000 de lei. Conform acelei decizii, niciuna dintre cele două echipe nu ar mai fi jucat în play-out cu spectatori pe teren propriu

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Raport BNR. Rata inflației va mai scădea în 2024, dar rămâne peste nivelul Uniunii Europene

Rata anuală a inflației IPC (indicele prețurilor de consum) se va menține pe o traiectorie descendentă pe cvasitotalitatea intervalului proiecției, însă ritmul dezinflației este...

Marcel Ciolacu, vizită în Turcia

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat miercuri că intenționează să efectueze săptămâna viitoare o vizită oficială în Turcia. În cadrul acestei vizite, în conformitate cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă