19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalComisia Centrală a Arbitrilor recunoaște: VAR a anulat greșit golul marcat de...

Comisia Centrală a Arbitrilor recunoaște: VAR a anulat greșit golul marcat de Louis Munteanu

Golul marcat de Farul Constanța în meciul cu FCSB, disputat ieri seară și încheiat la egalitate, scor 1-1, a fost anulat greșit de VAR, conform unui comunicat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA).

Arbitrul partidei FCSB – Farul Constanţa, Horaţiu Feşnic, a anulat în mod eronat golul înscris de echipa oaspete în minutul 58 prin Louis Munteanu, în urma unei greşeli a analizei VAR, se arată într-un comunicat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, publicat pe site-ul oficial al FRF.

„În urma partidei FCSB – Farul Constanţa din etapa 24 şi a discuţiei cu arbitrul VAR, Comisia Centrală a Arbitrilor a solicitat furnizorului de tehnologie VAR explicaţii privind faza din minutul 58 în urma căreia echipei Farul Constanţa i-a fost anulat un gol pe motiv de ofsaid. Arbitrul VAR al partidei a transmis Comisiei Centrale a Arbitrilor că faza respectivă a fost analizată în meci de trei ori, de fiecare dată cu acelaşi rezultat prezentat şi pe transmisiunea partidei. Motiv pentru care, în ciuda faptului că distanţa între atacant şi ultimul apărător părea prea mare, a fost validată decizia de ofsaid generată de sistemul VAR. Ca urmare a distanţelor neveridice (valori reieşite din trasarea liniilor şi poziţiile observate cu ochiul liber), CCA a solicitat un punct de vedere din partea operatorilor pentru lămurirea situaţiei”, se arată în comunicatul CCA.

Vinovat pentru greşeală a fost găsit operatorul de reluări al sistemului VAR, care a utilizat greşit procedura numită triangulaţie, iar reprezentanţii furnizorului de tehnologie pentru arbitrajul video au transmis că acesta a fost sancţionat şi reţinut de la delegări pe o perioadă nedeterminată.

„La meciul FCSB – Farul Constanţa din etapa 24 a existat o situaţie de analiză a unei posibile poziţii afară din joc, soluţionată greşit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete. Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariţia unor denaturări ale distanţelor dintre jucătorii implicaţi în analiza fazei suspecte de ofsaid. Operatorul de reluări a utilizat greşit procedura numită triangulaţie, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer şi, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat. De menţionat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obişnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, şi pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu acelaşi rezultat eronat. Pentru greşeala din meci operatorul de reluări a fost sancţionat şi reţinut de la delegări pe o perioadă nedeterminată”, au transmis reprezentanţii furnizorului de tehnologie VAR, conform CCA.

În minutul 58, fundaşul sud-african Siyabonga Ngezana a greşit o minge la centrul terenului, Farul a pornit pe contraatac, iar Louis Munteanu a marcat din centrarea lui Damien Dussaut, însă golul a fost anulat de VAR pentru un ofsaid depistat în urma unei analize care a durat 7 minute.

FCSB și Farul Constanţa au terminat la egalitate, scor 1-1, luni seara, pe Arena Naţională din Capitală.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă