16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportFotbalCiprian Marica, mesaj tranșant despre actuala națională a României: „Jocul nu ne...

Ciprian Marica, mesaj tranșant despre actuala națională a României: „Jocul nu ne dă prea mari speranțe”

Fostul internaţional Ciprian Marica a declarat, joi, că jocul echipei naţionale de fotbal a României nu îi dă prea mari speranţe, însă prima reprezentativă păstrează şanse de calificare la EURO 2024.

„Vreau să cred că vom câştiga 6 puncte cu Belarus şi Andorra. Sigur că jocul naţionalei nu ne dă prea mari speranţe, dar păstrăm şanse de calificare. Suntem în grafic şi trebuie să încurajăm şi să fim alături de prima reprezentativă pentru a putea obţine maximum de puncte din următoarele două partide. În meciul cu Belarus noi suntem echipa mai bună şi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru şi nu pe ce vor juca adversarii. Suntem echipa mai bună în meciurile cu Belarus şi Andorra, trebuie să credem asta”, a afirmat el.

Fostul atacant a menţionat că alegerea sa în ofensivă este Denis Alibec, deoarece George Puşcaş şi-a demonstrat limitele în anumite momente.

„George Puşcaş a demonstrat la naţionala de tineret că are ceva calitate şi că în anumite partide ne poate ajuta. Totodată, el a demonstrat şi că are anumite limite. Ne dorim mai mult de la el pentru că reprezintă România când intră pe teren. Noi însă trebuie să avem încredere în cei de la echipa naţională. Dacă nu avem încredere noi, foştii sportivi, atunci cine? Credem şi sperăm ca ei să îşi depăşească până la urmă propriile aşteptări. Pentru că de multe ori am senzaţia că se mulţumesc cu puţin. Din păcate în atacul naţionalei nu e ca şi cum avem de unde alege. Ăştia sunt. Mă refer la Alibec, care cu talentul lui de multe ori poate decide o partidă”, a explicat Marica, prezent, joi, la inaugurarea bazei sportive Năstase & Marica Sports Club din nordul Capitalei.

Prima reprezentativă a României întâlneşte Belarus în deplasare, la 12 octombrie, (ora 21:45, Stadion Szusza Ferenc din Budapesta) şi Andorra pe teren propriu, în 15 octombrie (ora 21:45, Arena Naţională din Bucureşti), în cadrul Grupei I a preliminariilor EURO 2024. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă