29.4 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSportFotbalCe șansă mai are teoretic Dinamo pentru a rămâne în Liga I

Ce șansă mai are teoretic Dinamo pentru a rămâne în Liga I

Cornel Dinu, unul dintre cele mai cunoscute nume din fotbalul românesc, a analizat, teoretic, ce șansă ar mai avea Dinamo pentru a rămâne în Liga I.

Dinu a amintit că schema din Liga I a fost cândva majorată de la 14 la 16.

„Acum doi ani, s-au făcut din 14, 16 echipe. Să se facă 18 echipe şi să se salveze din nou Dinamo. Glumesc”, a declarat Cornel Dinu la Orange Sport.

Declarația acestuia intervine după ce Dinamo București a retrogradat din Liga I în Liga a II-a. Această situație se întâmplă pentru prima dată în istoria echipei de fotbal Dinamo București.

Retrogradarea s-a produs după ce, duminică, 29 mai 2022, Dinamo a făcut meci egal cu Universitatea Cluj. Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1 (1-1). Partida a reprezentat manşa a doua a barajului pentru menţinerea în Liga I. În urma meciului din 29 mai, Universitatea Cluj promovează, după șapte ani, din Liga a II-a în Liga I. În schimb, Dinamo București retrogradează în Liga a II-a, pentru prima dată de la înființarea echipei, în anul 1948.

Administratorul judiciar al FC Dinamo Bucureşti, Răzvan Zăvăleanu, a recunoscut că echipa se află într-o situație “dramatică”. Dinamo era deja în insolvență iar acum, după retrogradare, pierde şi banii din drepturile de difuzare a partidelor din Liga I.

“În acest moment se strâng un pic termenele pentru că nu mai avem banii din drepturile TV, dar rămânem la acelaşi lucru, la căutarea unu finanţator. Sunt oameni în spatele lui Dinamo care ajută cu bani. De mâine vom vedea ce este de făcut, pentru că, deşi era o perspectivă Liga a II-a, nu ne-am gândit că am putea ajunge la situaţia asta destul de dramatică”, a explicat Zăvăleanu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre când va fi stabilită data primului tur al prezidențialelor

Premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, menţionând că, în urma deciziilor...

OUG ce aduce modificări Legii concediului paternal, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat OUG ce modifică Legea concediului paternal și decrete de pensionare a mai multor angajați din armată. Potrivit unui comunicat de...

Rusia – Ucraina, ziua 849: SUA permit Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele trimise de ele

Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul Rusiei, nu doar pe teritoriul rus din apropierea regiunii ucrainene Harkov, forţe...
Ultima oră
Pe aceeași temă