15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportFotbalBoca Juniors s-a calificat în finala Copei Libertadores şi poate egala recordul...

Boca Juniors s-a calificat în finala Copei Libertadores şi poate egala recordul deţinut de o altă echipă argentiniană

Formația argentiniană Boca Juniors s-a calificat în finala Copei Libertadores, după ce a învins formaţia braziliană Palmeiras cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, joi seara, la Sao Paulo.

După 0-0 la Buenos Aires, Boca şi Palmeiras au încheiat nedecis şi în returul semifinalei, 1-1, astfel că finalista s-a decis la loviturile de departajare.

Uruguayanul Edinson Cavani a deschis scorul pentru Boca pe Allianz Parque, în minutul 23, dar echipa paulista a egalat în repriza secundă, tot printr-un uruguayan, Joaquin Piquerez (73), profitând de faptul că argentinienii au rămas în zece oameni din minutul 66, când a fost eliminat Marcos Rojo.

La loviturile de departajare, portarul oaspeţilor, Sergio Romero, a apărat două şuturi (Raphael Veiga, Gustavo Gomez), în timp ce Edinson Cavani a ratat pentru Boca.

Pentru învingători au transformat Bruno Valdez, Nicolas Valentini, Nicolas Figal şi Pol Fernandez, iar pentru Palmeiras au înscris Kevin şi Joaquin Piquerez.

În finală, pe legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro, în data de 4 noiembrie, Boca va întâlni o altă echipă braziliană, Fluminense, care a trecut în semifinale de Internacional Porto Alegre (2-2 şi 2-1).

Boca a câştigat trofeul de şase ori (1977, 1978, 2000, 2001, 2003, 2007) şi poate egala recordul deţinut de o altă echipă argentiniană, Independiente, care a cucerit Copa Libertadores de şapte ori.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă