Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Blatter și Platini, opt ani de suspendare. Prima reacție a oficialilor

Preşedintele Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), Joseph Blatter, şi şeful Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, au primit o interdicţie de a desfăşura orice tip de activitate care vizează fotbalul, pentru o perioadă de 8 ani, urmând ca ei să fie supuşi unei investigaţii etice, într-un dosar în care Blatter este acuzat că i-a dat 1,8 milioane euro lui Platini.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2015 - 17:46

Preşedintele Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), Joseph Blatter, şi şeful Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, au primit o interdicţie de a desfăşura orice tip de activitate care vizează fotbalul, pentru o perioadă de 8 ani, urmând ca ei să fie supuşi unei investigaţii etice, într-un dosar în care Blatter este acuzat că i-a dat 1,8 milioane euro lui Platini, informează BBC.

Interdicţia va intra în vigoare imediat.

Preşedintele Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), Joseph Blatter, a anunțat că va contesta, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), decizia luată luni de Federația Internațională de Fotbal, care prevede o interdicţie, pentru o perioadă de opt ani, din orice activitate legată de fotbal.

Citeşte şi: Michel Platini ar putea fi suspendat pe VIAȚĂ de FIFA

Atât Blatter, cât și Platini, cei mai influenți oameni din lumea fotbalului, pot face apel la FIFA, apoi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Dar calendarul recursurilor îl poate împiedica pe Platini să se prezinte la alegerile pentru funcția de președinte al FIFA pe 26 februarie.

Interdicţia duce la încheierea carierei ca administrator de fotbal, a lui Joseph Blatter, în vârstă de 79 de ani. Platini, în vârstă de 60 de ani, era considerat succesorul lui Blatter.
 

 

Platini, președintele UEFA, a fost suspendat din cauza plății de 1,8 milioane euro primită de la președintele Blatter, în 2011, pentru serviciile ­francezului în calitate de consilier în perioada 1999-2002. Lui Blatter i se reproșează de ­asemenea că a încheiat în 2005 un ­contract cu Federația din Caraibe, condusă de Jack ­Warner, ­contract ce a fost ­defavorabil pentru FIFA. Blatter este ­cercetat de justiția elvețiană, care l-a audiat pe Platini în calitate de martor asistat.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...