11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFotbalBayern Munchen, fără antrenor. Bavarezii l-au demis pe Julian Nagelsmann

Bayern Munchen, fără antrenor. Bavarezii l-au demis pe Julian Nagelsmann

Echipa germană de fotbal Bayern Munchen l-a demis pe antrenorul Julian Nagelsmann, cu două săptămâni şi jumătate înaintea meciului tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor împotriva formaţiei engleze Manchester City.

Potrivit cotidianului Bild, succesorul lui Julian Nagelsmann va fi Thomas Tuchel, câştigător al Champions League în 2021 cu Chelsea şi demis de clubul londonez la începutul sezonului.

Revista Kicker subliniază că au existat deja contacte între responsabilii clubului bavarez şi tehnicianul german în vârstă de 49 de ani.

Chiar înaintea pauzei internaţionale, Bayern a fost detronată din fotoliul de lider al clasamentului campionatului german, fiind depăşită de rivala Borussia Dortmund, după eşecul suferit pe terenul formaţiei Bayer Leverkusen (1-2).

Sub comanda lui Nagelsmann, Bayern traversează acum cel mai slab sezon din ultimii 11 ani, cu doar 52 de puncte după 25 de etape.

Bavarezii au suferit trei înfrângeri şi au înregistrat şapte remize de la debutul actualei ediţii din Bundesliga.

Însă, în ciuda evoluţiilor haotice din campionat, Bayern a reuşit un parcurs fără greşeală în Liga Campionilor, cu opt victorii în tot atâtea meciuri disputate, împotriva unor adversare prestigioase precum FC Barcelona, Inter Milano sau Paris Saint-Germain, cu doar două goluri încasate în faţa cehilor de la Viktoria Plzen.

După pauza generată de meciurile internaţionale, Bayern Munchen va disputa marele derby cu Borussia Dortmund pe Allianz Arena, în data de 1 aprilie, care s-ar putea dovedi decisiv pentru stabilirea noii campioane a Germaniei.

În sferturile de finală din Champions League, munchenezii se vor deplasa pe 11 aprilie în Anglia, pentru meciul tur cu Manchester City, înainte de a-i primi pe „cetăţenii” lui Pep Guardiola opt zile mai târziu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă