19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalAu fost dezvăluite numele celor trei fotbaliști care se luptă pentru trofeul...

Au fost dezvăluite numele celor trei fotbaliști care se luptă pentru trofeul FIFA The Best 2023

FIFA i-a nominalizat pe Lionel Messi, Erling Haaland şi Kylian Mbappe pentru premiul acordat celui mai bun jucător al anului, care va fi decernat în data de 15 ianuarie la Londra.

Cei trei finalişti sunt aceiaşi ca în cazul „Balonului de Aur”, câştigat în octombrie de Messi în faţa lui Haaland şi Mbappe.

Cei trei jucători au fost nominalizaţi ţinând cont de performanţele realizate în perioada 19 decembrie 2022, după finala Cupei Mondiale din Qatar, şi 20 august 2023.

Aceştia au fost aleşi de un juriu internaţional format din patru grupe (antrenori ai naţionalelor masculine, căpitani ai naţionalelor masculine, jurnalişti specialişti şi suporteri care au votat pe site-ul FIFA) pe baza unei liste iniţiale de doisprezece jucători.

La feminin, finalistele sunt cele două campioane mondiale spaniole în 2023 Aitana Bonmati, „Balonul de Aur” anul acesta, şi Jennifer Hermoso, şi columbianca Linda Caicedo. Hermoso a fost fără să vrea în centrul unui scandal mondial după ce a fost sărutată cu forţa pe podiumul Cupei Mondiale de către preşedintele Federaţiei spaniole, Luis Rubiales, care a fost ulterior suspendat din toate funcţiile timp de trei ani.

Premiul pentru cel mai bun antrenor al unei echipe masculine se va disputa între spaniolul Pep Guardiola, câştigător al Ligii Campionilor cu Manchester City, italianul Simone Inzaghi, finalist cu Inter Milano, şi Luciano Spalleti (Napoli).

În ceea ce priveşte antrenori la echipe feminine, cursa este între Jonatan Giraldez (FC Barcelona), englezoaica Emma Hayes (Chelsea FC) şi olandeza Sarina Wiegman (Anglia).

Dintre portari, marocanul Yassine Bounou, care a câştigat Europa League cu Sevilla, belgianul Thibaut Courtois (Real Madrid) şi brazilianul Ederson, campion cu Manchester City, sunt în competiţie, iar la feminin australianca Mackenzie Arnold (West Ham), Catalina Coll (FC Barcelona) şi englezoaica Mary Earps (Manchester United). 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă