19.8 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomeSportFotbalArbitrul finalei Ligii Campionilor, vizat de o anchetă UEFA. De ce este...

Arbitrul finalei Ligii Campionilor, vizat de o anchetă UEFA. De ce este acuzat Szymon Marciniak

Arbitrul polonez Szymon Marciniak, care se va afla la centru la finala Ligii Campionilor din acest sezon, este anchetat de UEFA pentru participarea sa la un miting al extremei drepte.

Szymon Marciniak a participat la o reuniune organizată de Slawomir Mentzen, şeful partidului Confederaţia, cunoscut pentru că a lansat sloganul „Suntem împotriva evreilor, homosexualilor, avortului, fiscalităţii şi Uniunii Europene”.

„UEFA este la curent cu acuzaţiile referitoare la Szymon Marciniak şi solicită clarificări urgente. UEFA şi întreaga comunitate fotbalistică detestă valorile promovate de gruparea în cauză şi iau foarte în serios aceste acuzaţii. Un anunţ suplimentar va fi făcut mâine, după analizarea tuturor dovezilor”, a transmis forul fotbalistic european, prin intermediul unui comunicat de presă.

Marciniak a fost desemnat să arbitreze finala Ligii Campionilor dintre Manchester City și Inter Milano, care va avea loc pe 10 iunie la Istanbul, în timp ce românul Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial la această partidă.

Un alt român, Vasile Florin Marinescu, va fi arbitru de rezervă la finala de pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Horoscopul zilei, duminică, 24 septembrie 2023. Revelatiile unor noi începuturi. Cum ne va schimba această zi?

Intensitatea zilei creste odata cu tranzitia Lunii in Varsator, crescandu-ne dorinta de a ne dezvolta si de a ne transforma intr-un mod pozitiv....
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies