11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportFotbalAndrei Cordea, transferat oficial la Al-Tai. Ce salariu va încasa fostul jucător...

Andrei Cordea, transferat oficial la Al-Tai. Ce salariu va încasa fostul jucător de la FCSB

FCSB l-a vândut pe Andrei Cordea la formația saudită Al-Tai, cu care mijlocaşul ofensiv a semnat un contract valabil până în 2025.

FCSB a confirmat transferul lui Andrei Cordea la Al-Tai pe pagina sa de Facebook. În schimbul mijlocașului, formația roș-albastră va încasa puțin peste 1,3 milioane de euro.

Jucătorul în vârstă de 24 de ani a îmbrăcat tricoul roş-albastru de 95 de ori, a înscris de 16 ori şi a oferit 13 pase de gol.

El este primul român care joacă la Al-Tai, club la care au antrenat de-a lungul timpului Ion Dumitru, Alexandru Moldovan, Doru Isac, Liviu Ciobotariu, Claudiu Niculescu şi Mirel Rădoi (ianuarie-mai anul acesta).

Cordea este al cincilea jucător român din prima ligă saudită, ceilalţi fiind Andrei Burcă, Florin Tănase (ambii la Al-Okhdood), Alin Toşca (Al-Riyadh) şi Ciprian Tătăruşanu (Abha), pe lângă antrenorul Cosmin Contra (Damac FC).

La arabi, Cordea va avea un salariu stagional situat în jurul sumei de 1 milion de euro.

Cordea şi-a făcut junioratul la Novara (Italia) după care a mai evoluat la FC Hermannstadt, Academica Clinceni şi FCSB.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă