15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalAdrian Mutu, după debutul perfect pe banca CFR-ului: „Chiar dacă FCSB are...

Adrian Mutu, după debutul perfect pe banca CFR-ului: „Chiar dacă FCSB are un avans considerabil, încă ne mai gândim la titlu”

Aventura lui Adrian Mutu în Ardeal a început cum nu se putea mai bine, după ce clujenii s-au impus fără emoții, cu scorul de 4-1, în fața formației FC Voluntari.

CFR Cluj a obținut o victorie facilă în epilogul etapei a 23-a, la debutul lui Adrian Mutu pe banca ardeleană. După o primă repriză echilibrată, încheiată la egalitate, 1-1 (Bîrligea – 36, Nemec – 43), CFR Cluj a apăsat accelerația în ultima jumătate de oră, iar „Voluntarii” lui Poenaru au picat fizic. Philip Otele (62), Panagiotis Tachtsidis (64) și Peter Michael (74) au marcat golurile care i-au asigurat lui Mutu debutul perfect în postura de antrenor al fostei campioane a României.

„Un debut cu victorie, deci foarte bun. Mă bucură atitudinea băieților, așteptam de la ei o reacție după înfrângerea de la FC Botoșani și au avut-o. Știam că FC Voluntari se apără foarte bine și e foarte bună și pe contraatac. De aceea a trebuit să avem răbdare”, a declarat Mutu. „Briliantul” l-a lăudat pe „veteranul” Ciprian Deac, care a a fost desemnat jucătorul meciului, după cele trei pase de gol oferite coechipierilor. „Deac este cel mai emblematic jucător al CFR-ului și avem nevoie de cineva care să țină steagul sus. Nu doar că am fost colegi la echipa națională, dar am jucat și împotriva lui. Mă bucur pentru el, a jucat bine. Avea nevoie și el de acest lucru, e încă o confirmare a valorii sale”, a spus tehnicianul de 45 de ani.

Chiar dacă formația sa se află la 11 puncte în spatele FCSB-ului, Mutu încă se gândește la titlu. „Ne gândim, atât timp cât șanse matematice mai sunt, nici măcar nu a început play-off-ul, chiar dacă FCSB are un avans considerabil. Nu mi s-a impus ca obiectiv câștigarea titlului în acest sezon, dar la CFR este mereu o presiune tacită. Titlul este obiectivul clubului în fiecare an”, a mai spus Mutu, la finalul partidei cu Voluntari.

Grație acestui succes, CFR Cluj a egalat-o pe Rapid în clasamentul Ligii 1. Ambele formații „feroviare” au 39 de puncte, cu 11 mai puțin decât FCSB, care este lider autoritar.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă