11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportFostul prefect de Galaţi Emanoil Cătălin Bocăneanu, din nou în arest preventiv

Fostul prefect de Galaţi Emanoil Cătălin Bocăneanu, din nou în arest preventiv

 Fostul prefect al judeţului Galaţi Emanoil Cătălin Bocăneanu, acuzat de fapte de corupţie privind finanţarea ilegală a unui club sportiv, a fost pus din nou în arest preventiv, după ce procurorii DNA au contestat la Curtea de Apel Galaţi măsura arestului la domiciliu dată de Tribunalul Galaţi.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis, în 15 ianuarie, să menţină măsura arestării preventive în cazul fostului prefect al judeţului Galaţi Emanoil Cătălin Bocăneanu, care, printr-o decizie a Tribunalului Galaţi, dată pe 13 ianuarie, fusese trimis în arest la domiciliu, sentinţa Curţii de Apel fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii DNA, care îl acuză pe Bocăneanu de fapte de corupţie, au făcut contestaţie la măsura luată de Tribunal, în termenul legal de 48 de ore, iar magistraţii Curţii de Apel Galaţi au hotărât că fostul prefect trebuie să stea în arest preventiv.

"Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi. Desfiinţează în parte încheierea din 13.01.2015 a judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Galaţi, dată în dosarul nr. 6924/121/2014, şi în rejudecare. În baza art. 348 în referire la art. 207 Cod pr. penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului Bocăneanu Emanoil Cătălin, constatând legalitatea şi temeinicia acestei măsuri. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate", se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Galaţi, formulată la data de 15 ianuarie.

Hotărârea Curţii de Apel Galaţi pentru menţinerea măsurii arestării preventive a fostului prefect este definitivă şi vine după ce magistraţii Tribunalului Galaţi au decis, în 13 ianuarie, să-l trimită în arest la domiciliu.

Anul trecut, în luna octombrie, Emanoil Bocăneanu a fost arestat preventiv, după ce procurorii DNA l-au acuzat de abuz în serviciu şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, el fiind cercetat pentru că a dat aviz de legalitate pentru o hotărâre a Consiliului Local prin care FCM Dunărea a primit o finanţare de 970.000 lei, deşi clubul înregistra datorii la bugetul de stat şi potrivit legii nu putea să primească banii respectivi.

În noiembrie 2014, fostul prefect de Galaţi a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, sub acuzațiile de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi sustragere sau distrugere de înscrisuri.

În februarie 2014, Emanoil Bocăneanu fusese trimis în judecată într-un alt dosar, tot pentru fapte de corupţie comise în calitate de prefect al judeţului Galaţi, respectiv nouă infracţiuni, printre care trafic de influenţă, şantaj, delapidare şi abuz în serviciu.

În luna mai a anului trecut, Bocăneanu a fost arestat după ce a încălcat condiţiile eliberării condiţionate, el plecând din Galaţi la Brăila, unde s-a întâlnit cu un bărbat pentru a discuta despre angajarea unui asasin pentru uciderea unuia din denunţătorii din primul său dosar său de corupţie. El a fost eliberat în iunie şi arestat din nou, în octombrie, în noul dosar.

Cele mai citite

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Europei

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Europei. Șeful statului a vorbit despre alegerile europarlamentare din acest an, despre care...

EXCLUSIV. Băneasa nu e lăsat aeroport de rezervă pentru Otopeni. Avioanele de pe Otopeni, nevoite să treacă munții într-un motor, în caz de urgență

Aeronavele care sunt nevoite să aterizeze de urgență după decolarea de pe Otopeni sau înainte de aterizarea pe acest aroport, în cazul unor defecțiuni...

Ucrainenii au atacat o rafinărie rusă cu drone la aproape 1200 km de graniță

Un atac ucrainean cu dronă a vizat o rafinărie rusă din republica Başchiria, situată la o distanţă de aproape 1.200 km de graniţa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă