13.2 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSportFormula 1Referat cu INTERCEPTĂRI. Măsurile lui OPRESCU pentru a fenta DNA și cum...

Referat cu INTERCEPTĂRI. Măsurile lui OPRESCU pentru a fenta DNA și cum s-au produs fisurile în „apărare”

Din referatul procurorilor reies toate măsurile pe care Sorin Oprescu le-a luat pentru a se feri de DNA, dar și modul în care s-au produs fisurile în „apărare”.

„Ceea ce atrage atenția este faptul că, deși ar putea exista și alte persoane, chiar conducători de instituții publice din subordinea Primarului (Sorin OPRESCU), care să facă din activitățile menționate mai sus, POPA BOGDAN CORNEL și STANCA CRISTIAN sunt singurele persoane prin raportare la care s-a observat pe parcursul supravegherii tehnice că, măcar o dată pe lună, într-una din zilele în care ambii (regula) sau măcar unul dintre ei au fost la primărie și au discutat cu inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA, se întâlnesc din nou cu acesta, după lăsarea nopții, în imobilul aparținând acestuia situat în com. Ciolpani, str. Covrigarului, nr. 2, în care nu locuiește efectiv.

Citește și: Paravanele lui Sorin Oprescu erau recidiviști. Omul său de încredere, condamnat pentru trafic de droguri

Astfel, analiza rezultatelor punerii în aplicare a măsurilor de supraveghere în cauză conduce spre concluzia unui număr de 5 astfel de întâlniri în perioada 07.04.2015 – prezent (mai precis, la datele de 22.04.2015, 13.05.2015, 03.06.2015, 19.06.2015 și 07.07.2015…).

Membrii organizației infracționale pe care OPRESCU i-a ales pentru întâlnirile conspirate

Aceste întâlniri au avut în comun următoarele:

– aceeași trei participanți: POPA BOGDAN CORNEL, STANCA CRISTIAN și inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA; cu o singură excepție, stabilirea între participanți a întâlnirii se realiza în discuții directe, la primărie, nu telefonic;

– în aceste condiții, prealabil în aceeași zi POPA BOGDAN CORNEL sau STANCA CRISTIAN sau ambii (cel mai adesea) se deplasau la sediul primăriei pentru a se întâlni cu inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA (ceea ce făcea ca întâlnirea de la Ciolpani să fie a doua, în aceeași zi și între aceleași persoane); 

– întotdeauna întâlnirea avea loc în interiorul imobilului din com. Ciolpani ce aparține inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA (nu pe stradă sau în fața imobilului ori într-un autoturism, etc.) cu o singură excepție, toate întâlnirile au avut loc noaptea, după lăsarea întunericului 

Citește și: Grenada lui Nuțu Cămătaru impunea mitele pentru Sorin Oprescu

– întotdeauna atât autoturismul cu care veneau POPA BOGDAN CORNEL și STANCA CRISTIAN, cât și cel cu care venea inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA erau introduse în curte (nefiind astfel vizibil din exterior cine se află înăuntru) 

– nu au fost identificate alte persoane, mai ales conducători de instituții publice din subordinea Primarului sau alți funcționari publici din cadrul acestora, în afară de POPA BOGDAN CORNEL și STANCA CRISTIAN, cu care inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA să aibă întâlniri în aceste circumstanțe

– la acel imobil în două cazuri, imediat după terminarea acestor întâlniri POPA BOGDAN CORNEL a discutat cu câte o persoană aflată în relații contractuale cu o instituție publică din subordinea Primarului și în relații apropiate și cu STANCA CRISTIAN (ca și denunțătorii), pentru a stabili o întâlnire la acea oră din noapte („George de la Cris Garden”, respectiv DIACONESCU MARIUS).

De altfel, imobilul aparținând inculpatului din com. Ciolpani unde aveau loc întâlnirile este înconjurat cu un gard înalt de cca. 3 m, din beton, precum și de o perdea forestieră înaltă între gard și locuință, astfel încât nu pot fi observate din exterior activitățile care au loc înăuntru.

Astfel, se poate concluziona în sensul că rezultatul activităților de supraveghere tehnică efectuate până la data formulării denunțului de către POPA BOGDAN CORNEL confirmă cele arătate în denunț.

Actele de urmărire penală efectuate în cauză după denunțul formulat de POPA BOGDAN CORNEL au confirmat și ele cele învederate de acesta.

De la cine a aflat GRENADĂ că e monitorizat? Cum încerca el să scape de filaj

În seara zilei de 23.08.2015, după formularea denunțului ( de către seful Cimitirelor, Bogdan Popa), STANCA CRISTIAN  ( zis GRENADĂ) a refuzat să se întâlnească cu POPA BOGDAN CORNEL, comunicându-i totodată că luni, 24.08.2015, va pleca din București, urmând să se întoarcă joi, 27.08.2015.

Citește și: STENOGRAME. Sorin Oprescu avea un COMPLICE la Curtea de Conturi. Câți bani ajungeau la complice

În ziua următoare, la biroul lui POPA BOGDAN CORNEL s-a prezentat MĂNICĂ DOREL MUGUREL, un apropiat al lui STANCA CRISTIAN. Acesta l-a dus imediat pe POPA BOGDAN CORNEL în baie, unde i-a comunicat în șoaptă (discuția fiind înregistrată audio-video în mediu ambiental) că STANCA CRISTIAN este speriat, deoarece ar fi urmărit de niște autoturisme.

În consecință, acesta din urmă va pleca din București până joi urmând ca, în ziua indicată, dacă după ce se va întoarce va constata că nu mai este urmărit, să îl contacteze pe POPA BOGDAN CORNEL.

Totodată, MĂNICĂ DOREL MUGUREL a mai transmis, din partea lui STANCA CRISTIAN, „Să nu fie după Alin, nici de la Teo”, „Să facă ăștia vreo …”.

Întors în București în seara zilei de 27.08.2015, STANCA CRISTIAN a avut tot un comportament suspicios, având telefoanele închise, fără să-l contacteze pe POPA BOGDAN CORNEL.

Oprescu era sigur că nu sunt filați și chiar s-a supărat pe Grenadă, precautul

În după-amiaza zilei de vineri, 28.08.2015, POPA BOGDAN CORNEL a fost sunat de către DRAGOMIR MARIUS NICUȘOR, actualul șofer personal al inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA, pentru a-i transmite să ia legătura imediat cu IVAN ADINA, una din secretarele Primarului.

Discutând cu aceasta, POPA BOGDAN CORNEL a aflat că Primarul este supărat deoarece nu reușește să-i contacteze nici pe el și nici pe STANCA CRISTIAN, sens în care POPA BOGDAN CORNEL ar trebui să se prezinte imediat la primărie.

La discuția ce a urmat între POPA BOGDAN CORNEL și inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA (proces-verbal de redare, vol. I, filele 38-42), cel din urmă i-a adus la cunoștință că a primit un mesaj de la STANCA CRISTIAN din care rezulta că acesta din urmă este speriat deoarece ar fi urmărit, fără a da însă mare importanță acestei senzații („El, sigur că nu! Ce-o fi văzut el …”).

Inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA și-a manifestat acest dezinteres deși a învederat că una dintre persoanele cu care avusese întâlnirea anterioară i-a comunicat că „Aveți grijă cu șoferul ăla!” deoarece „„Da …” zice, „dar se pare că  e …șoferu’ este prieten cu Nuțu, ceva!”, în timp ce Primarul ar fi răspuns că „Dom’ne, nu mai e şoferul meu! Între timp a devenit inspector!”

Cu toate acestea, inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a avut grijă să transmită că, în ciuda neîncrederii în observațiile lui STANCA CRISTIAN, mesajul său de bază rămâne acela că „Adică, în sensu’ de a avea grijă!”.

ALERTA maximă! Cu toate acestea, a învins ispita: șpaga de 60.000 euro. „Dă-i 25 lu’șefu’„ Oprescu

La întâlnirea ce a avut loc la data de 31.08.2015 între STANCA CRISTIAN și POPA BOGDAN CORNEL (proces-verbal de redare, vol. I…), primul a evidențiat un nivel de alertă foarte ridicat.

Cu toate acestea, aflând că POPA BOGDAN CORNEL a primit suma de 60.000 euro de la denunțători și întrebat fiind „Cum facem?”, STANCA CRISTIAN a întrebat întâi „60 … păi lu’ şefu’ cât îi dăm?” şi, când POPA BOGDAN CORNEL a refuzat să menţioneze vreo valoare („Nu ştiu! Zi tu!”), STANCA CRISTIAN a decis „Dă-i 25 lu’ şefu’!”.  

Acelaşi STANCA CRISTIAN, după ce i-a adus la cunoștință lui POPA BOGDAN CORNEL că ar trebui să se ducă singur să-i remită această sumă inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA (având în vedere că el este „filat”, nu știe când se va termina și nu dorește să atragă bănuieli asupra Primarului și a lui POPA BOGDAN CORNEL), a fost de acord să stabilească el cu Primarul ziua întâlnirii de la Ciolpani, urmând ca în 2-3 zile să-i comunice lui POPA BOGDAN CORNEL această informație.

Înainte ca STANCA CRISTIAN, zis „Grenadă” să-l contacteze pe POPA BOGDAN CORNEL pentru a-i comunica coordonatele întâlnirii transmise de către Primar (când și cu ce participanți), la data de 02.09.2015 o cunoștință comună pentru POPA BOGDAN CORNEL și inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA i-a cerut celui dintâi să vină la o întâlnire cu cel de-al doilea.

 După ce a ajuns și POPA BOGDAN CORNEL a încercat să-i spună ce discutase cu STANCA CRISTIAN, zis „Grenadă”, inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA i-a cerut să vină în acea seară la biroul lui să discute (proces-verbal de redare, vol. I…).

În aceste condiții, în seara zilei de 02.09.2015 a avut loc o altă întâlnire (proces-verbal de redare, vol. I, filele…) între inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA și POPA BOGDAN CORNEL, în biroul primului.

Oprescu îl vroia pe Popa, seful Cimitirelor, producătorul de șpăgi, „liber și sănătos”. Îl proteja prin cunoștințele „din sistemul judiciar”

Pe parcursul ei, Primarul a  învederat motivul numirii lui POPA BOGDAN CORNEL ca director la A.C.C.U. („Doamnă, hai să ne înțelegem, eu pe ăsta îl vreau liber și sănătos. Mi-a făcut treabă la Mogoșoaia, l-am pus acolo să-mi facă treabă și la … Cimitire […]”), dar și justificarea pentru care i l-a prezentat pe acesta cunoștinței comune la care trebuia să aibă loc întâlnirea, anume „Vă mulțumesc frumos. Vă mulțumesc, dacă puteți să îl … apărați, să nu ajungă alții la cine știe ce alte alte concluzii […]”.

De altfel, folosirea de către Primar a relațiilor pe care le-ar avea această cunoștință comună în sistemul judiciar este confirmată și de afirmațiile ulterioare ale lui inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA, raportat însă la STANCA CRISTIAN: „Eh, i-am spus eu la babă astăzi și am trimis-o la ăsta și …ă… să-ntrebe pe Gușă „Dom’le, ce sunt figurile astea cu … și astea, iar începe …””

Oprescu l-a protejat prin realțiile sale din sistemul judiciar și pe Grenadă ( Stanca), crezând că e filat pentru relațiile acestuia cu Nuțu Cămătaru

Preocupat de subiectul STANCA CRISTIAN, zis „Grenadă”, Primarul a indicat că „[…] prima dată am crezut că este legată de cămătari pentru că am văzut ce s-a întâmplat. Și, bineînțeles, probabil, să vadă ăștia ce … Într-adevăr, i-au făcut o supraveghere de influență, în sens … Altfel nu …”.

Potrivit inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA, deși era posibil ca STANCA CRISTIAN să se înșele cu privire la măsurile de supraveghere, totuși Primarul „Și m-am dus pe fir, să văd de unde. Mă interesa foarte tare că …”, „Idiotul ăla, n-am cum să-i spun altfel, vorbește prostii, atenție, vorbește prostii. Ăla care l-a lăsat el în locul lui, care a fost nu știu, nu știu nimic. Deci a fost unul, care l-ați lăsat deoparte cât a fost Grenadă, dar Grenadă s-a înțeles cu el. Și el acum așa prezintă: „Eu m-am înțeles cu Grenadă!””, „„Dar nu, dar nu, că uite, dom’le, tre’ să fac ce-mi spune directorul pentru că directorul e prieten cu domnul primar și domnul primar hotărăște!” și de aici a-nceput să mănânce câcat. Adică ce câcat? Adică tot ce o mai fi scăpat și Grenadă, în glumă sau nu știu ce din-astea. Deci nici nu știu cine (expresie obscenă) e ăsta, nici nu știu cine e …”.

Caracterul infracțional al activității desfășurate de inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA, STANCA CRISTIAN, zis „Grenadă” și POPA BOGDAN CORNEL, vizibil și în comportamentul Primarului la întâlnirea anterioară, a fost confirmat de acesta pe parcursul discuției, când a arătat că „… dar din ce mi-a transmis el a fost, de-aia m-am gândit imediat la Cămătari, nu la … Am zis dom’le, rețea, chestii, ăsta a fost servitoare la ăla în casă”, „Și-am zis „Bă, hai că omul vrea să ne ferească pe noi”, să nu zică că cine știe ce ai făcut, că nici n-ai nimic și după aia te ia de fraier că de-asta, că „Bă, dar ce-i iubirea asta?””.

Ultima dintre expresii reprezintă o raționalizare de către inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a modului în care este percepută, din exterior, relația foarte strânsă între cei trei, precum și exprimarea clară a intenției de ascundere a acestei relații pe parcursul supravegherii.

Relevant, în special raportat la cele declarate de POPA BOGDAN CORNEL și confirmate de STANCA CRISTIAN pe parcursul discuției avute la data de 31.08.2015 menționate mai sus, este pasajul în care interlocutorii discută despre remiterea către inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a sumei de 25.000 euro.

Astfel, atunci când POPA BOGDAN CORNEL i-a învederat Primarului esența celor discutate cu STANCA CRISTIAN („Eu am fost la Grenadă”, „Și i-am spus. Eu vroiam … el mi-a zis: „Băi, du-te tu la el și du-te tu pe câmp””, „Și am hotărât să venim împreună”, „Și să mă anunțe el pe mine cu o zi-două. Acum dumneavoastră … mă duc la el”), inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA nu numai că a confirmat sensul expresiei „pe câmp” folosit de interlocutori, dar a și stabilit cum se va proceda în noile condiții (supravegherea lui STANCA CRISTIAN): „Gata, lasă-l acolo pe Grenadă”, „Vii tu …”, explicând totodată că eliminarea temporară a lui STANCA CRISTIAN este necesară pentru că „acuma-i periculos din …”.

Oprescu plătea lunar tăcerea consilierului său, Mădălin Dumitru, arestat preventiv, pentru a NU ciripi. Prețul lui Mădălin: tăcere contra 10.000 de euro pe lună

Apropierea între inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA și POPA BOGDAN CORNEL în forma specifică participării la comiterea de infracțiuni de corupție pe o perioadă lungă de timp, este cu atât mai vizibilă spre finalul întâlnirii, când inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA îi face confidențe infracționale lui POPA BOGDAN CORNEL.

Astfel, după ce Primarul a învederat că „[…] pentru că am să-ți spun ceva la ureche acum când ieșim, o surpriză neplăcută pentru mine pe următoarea chestie”, detaliind apoi în șoaptă la ureche că „Mădălin a vorbit cu Mircea … și Mircea mi-a spus: „Bă, ăsta a zis „Dom’le, și eu am tăcut din gură!”, „Păi și ce (expresie obscenă), ai avut tu vreo treabă cu mine?”, „Dom’le, îmi dai și mie 10.000 pe lună!”…””.

Referirea „Mădălin” îl are în vedere pe Dumitru Mădălin Ionică, director al Direcției Generale Infrastructură și Servicii Publice din subordinea Primarului Municipiului București până la data de 05.06.2014 când a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție deoarece pretindea (și el) comisioane pentru contracte derulate de instituția pe care o conducea, fiind trimis în judecată la data de 19.12.2014. Potrivit verificărilor realizate pe portalul instanțelor, acesta s-a aflat sub incidența măsurii preventive a arestului la domiciliu până la termenul din data de 26.06.2015 și sub cea a măsurii controlului judiciar ulterior.

În ciuda susținerii menționate mai sus („Păi și ce (expresie obscenă), ai avut tu vreo treabă cu mine?”), ulterior inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a învederat cum a încercat să „o sprijine pe soție”, mai exact arătând că „Lu’ ăsta chiar nu știu pentru că nevastă-sa e puțin cam ciudată. Am vrut s-o sprijin atunci cu avocați …”. Mai mult, în continuare Primarul a învederat cum a negociat suma cerută drept „preț al tăcerii”, învederând că „[…] Eu cu … 18, vreo 20 să zicem …”, „Și-atuncea am căzut de acord  așa că na, …, după ce termină cu …”, „O să conteze pe un 5.000 și-am trecut pe …, ca să pun să …”.

Spre finalul conversației, interlocutorii au revenit la subiectul întâlnirii de la imobilul din Ciolpani („la câmp” sau „la țară”), stabilind ca în ziua de sâmbătă, 05.09.2015, când amândoi se vor întâlni la C.C.P.B.P.B. cu ocazia unui interviu acordat de Primar, să stabilească detaliile întâlnirii.

Astfel, când POPA BOGDAN CORNEL a învederat că „Sâmbătă stabilim exact tot!”, inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a răspuns „Sâmbătă …”, …, manifestându-și totodată temerea că la întâlnirea de la imobilul de la Ciolpani ar putea exista surprize neplăcute („… sper că … nu știu ce”).

Mai departe, inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a detaliat în cea ar putea consta surpriza, aducând în discuție un alt fost participant la săvârșirea de fapte de același gen, anume „Cristel Niță” (fost șofer personal al Primarului, ca și STANCA CRISTIAN, fiind persoana care l-a prezentat Primarului pe cel din urmă și, pentru o perioadă, STANCA CRISTIAN și NIȚĂ CRISTEL au lucrat alternativ pentru Primar). Despre acesta inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a învederat că: „Idiotul ăla de Niță iar a apărut pe acolo!”, „Cristel … „Mi se rupe (cuvânt obscen), că n-am făcut nimic gratis, nu le-am … eu, nu …”.

Filmul prinderii lui OPRESCU cu bani inregistrați de DNA

În dimineața zilei de 05.09.2015 inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA s-a întâlnit cu POPA BOGDAN CORNEL (proces-verbal de redare, vol. I, filele ….) și, deși a aflat că bunicul acestuia tocmai decedase, a stabilit ca POPA BOGDAN CORNEL să-i remită suma de bani în aceeași, la o întâlnire ce urma să aibă loc în jurul orei 19.00-19.30 la imobilul aparținând Primarului („Vai de capul…! Ne vedem mai pe seară atunci, acolo?”, „Mă gândesc că un 7, ca să nu …[neinteligibil]… mai ales…[neinteligibil]… 7 e bine?”).

La această întâlnire POPA BOGDAN CORNEL i-a remis inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA suma de 25.000 euro provenind din cei 60.000 euro remiși de denunțători, totodată spunându-i că „25 de la MOGOŞOAIA.”. Reacția inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA a fost aceea de a spune  „Da, da, da! Mulțam!” (proces-verbal de redare, vol. I, filele 115-123).

În plus, atunci când  POPA BOGDAN CORNEL s-a plâns de comportamentul agresiv al lui STANCA CRISTIAN, învederând că „Se… se dă în presta…”, „ Păi, tocmai! S-a dat în prestatori! Ştiţi, în g… când am făcut noi gardul ăla în 2013?”, inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a reacționat spunând că „Ce, omul e nebun? Înseamnă că toate i se trag de acolo!”, „Da’ las’ că-l iau eu! Îl …[neinteligibil]… Nu, da’ asta-i permite să facă d-astea?”. În atitudinea inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA este vizibilă importanța acordată prestatorilor, aceleași persoane cu cele care îi remit mita, fiind nu doar periculos ca aceștia să se simtă agresați deoarece ar putea denunța faptele.

Din supravegherea operativă a activităților inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA după momentul plecării lui POPA BOGDAN CORNEL din imobil, s-a constatat că după 5-10 minute inculpatul a ieșit din imobil la volanul autoturismului Audi A8 înmatriculat sub numărul B-777-…, deplasându-se în com. Corbeanca, în Satul American, pe intrarea Cantonului, la imobilul aflat la nr. …, unde a intrat. Din verificarea traficului telefonic a rezultat că inculpatul a mers la locuința martorei RUS MARIA NADINA. După ce a plecat, inculpatul a fost oprit în trafic.

Cu ocazia efectuării percheziției corporale și a autoturismului Audi A8 înmatriculat sub numărul B-777-…, solicitându-i-se predarea sumelor de bani aflate asupra sa ori în autoturism, inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a predat suma de 5.000 euro, formată din trei bancnote în cupiură de 100 euro și 94 de bancnote în cupiură de 50 de euro, despre care a spus că îi aparțin și i-a luat de la casa sa din Ciolpani.

Procedându-se la compararea seriilor bancnotelor predate de inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA cu seriile bancnotelor înscrise în procesul-verbal de predare a sumei de 25.000 euro către POPA BOGDAN CORNEL în vederea remiterii către inculpat, s-a constat că acestea corespund în întregime.

În aceste condiții, s-a procedat la citarea și audierea martorei RUS MARIA NADINA, care a declarat că în acea seară inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a venit la ea acasă și i-a lăsat suma de 11.000 euro.

 

Procedându-se la compararea seriilor bancnotelor predate de martoră ca avându-le și pe cele primite în seara zilei de 05.09.2015 de la inculpat, cu procesul-verbal de predare a sumei de 25.000 euro către POPA BOGDAN CORNEL în vederea remiterii către OPRESCU SORIN MIRCEA, s-a constatat că pentru o sumă totală de 9.400 euro seriile bancnotelor corespund.

 

Oprescu s-a dat de gol pe holul DNA. Convorbirea a fost înregistrată

 

După momentul aducerii la sediul Direcției Naționale Anticorupție, inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a discutat cu suspectul POPA BOGDAN CORNEL pe holul instituției, indicându-i în mod repetat că „Nu dăm declarații…”, „N-o să dăm declarații.”, „Nu dăm declarații, chemăm avocatu`.” (proces-verbal de redare, vol. I, filele ….).

 

După acest moment, inculpatul a început să-i adreseze întrebări lui POPA BOGDAN CORNEL, menite să afle dacă acesta din urmă, prezent în sediul D.N.A. când a ajuns Primarul, a reușit să afle probatoriul existent.

Astfel, după ce inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a întrebat „Erau marcați?” și, aflând că POPA BOGDAN CORNEL nu cunoaște această informație, a stabilit strategia pe care o va urma, cerându-i suspectului să facă la fel: „Banii. …[neinteligibil, vorbește în șoaptă]… ai venit să… doamna MUNTEANU cu Groapa…”, „De aia..”, mai precis „De aia te-am chemat, cu Groapa… madam MUNTEANU…”, încercând așadar să determine suspectul să susțină că motivul sosirii sale în imobilul de la Ciolpani nu avea legătură cu vreo sumă de bani. Desigur, o simplă lectură a dialogului ambiental de la Ciolpani denotă lipsa legăturii între motivul real al venirii lui POPA BOGDAN CORNEL și „groapa” pentru „doamna Munteanu”.

Cele mai citite

Guvernul discută Programul Național de Reformă pe anul 2024

Guvernul Ciolacu are pe ordinea de zi a ședinței din 9 mai 2024 un Memorandum pentru "Aprobarea Programului Național de Reformă 2024", elaborat conform...

George Simion: „Noi nu vrem să fim încă un parazit pe spatele statului român”

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat joi că Alianţa pentru Unirea Românilor nu vrea să fie „încă un parazit pe spatele statului român”, susținând...

Crește numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice! Alin Alexuc și-a câștigat biletul pentru Paris

Numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 83, după ce luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu a obţinut victorii pe linie...
Ultima oră
Pe aceeași temă