23.7 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăSportFormula 1Cum ar putea Arabia Saudită să rezolve criza refugiaţilor

Cum ar putea Arabia Saudită să rezolve criza refugiaţilor

În timp ce ţările europene se chinuie să găsească locuri pentru a primi toți sirienii care fug de războiul civil, Arabia Saudită are 100.000 de corturi goale care ar putea găzdui, în condiții bune, aproape trei milioane de refugiați. Cu toate acestea, țara arabă nu s-a oferit să rezolve criza refugiaților.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea corturile neocupate din Arabia Saudită.

Cele 100.000 de corturi, care măsoară fiecare câte 8 metri pătraţi, sunt localizate în oraşul Mina, în tabere întinse pe aproximativ 20 de kilometri pătraţi, în care există bucătării şi toalete. Aceste corturi au fost construite de guvernul Arabiei Saudite în anii 1990 şi au fost refăcute în anul 1997, astfel încât să fie rezistente la foc și să aibă aer condiționat, scrie infowars.com.  

În aceste condiții, mai multe țări occidentale au criticat statele bogate din zona Golfului Persic, cerându-le să intensifice eforturile pentru a primi refugiaţi din Orientul Mijlociu, în contextul afluxului de imigranţi ajunşi în Uniunea Europeană.

Arabia Saudită se apără de critici spunând că toate cele 100.000 de corturi sunt necesare pentru a găzdui pelerinajul anual la Mecca (evenimentul durează doar cinci zile pe an). În plus, autoritățile saudite susțin că țara a primit deja aproximativ 2,5 milioane de sirieni de la izbucnirea conflictului.

Grupurile de activişti pentru drepturile omului spun însă că sirienii nu au primit statutul de imigranţi în Arabia Saudită şi, de asemenea, că numărul anunţat de autoritățile saudite include şi sirieni care lucrează acolo, legal.

„Arabia Saudită nu îi consideră pe sirieni refugiaţi şi nu îi cazează în centre pentru imigranţi, respectându-le demnitatea şi siguranţa", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul Ministerului saudit de Externe, citat de agenţia de presă oficială SPA.

Aceeaşi sursă a confirmat că sute de mii de sirieni au primit drept de rezidenţă în Arabia Saudită, având acces la locuri de muncă, educaţie şi servicii medicale gratuite.

Deşi refuză să primească refugiaţi, Arabia Saudită s-a oferit să construiască 200 de mochei pentru cei 500.000 de imigranţi care vor intra în Germania.

Dintre naţiunile din Golful Persic, Arabia Saudită nu este singurul stat care nu se implică în rezolvarea problemelor refugiaţilor, deşi au capacitatea necesară  – Qatar, Kuweit şi alte ţări nu au primit niciun refugiat.

Pe de altă parte, după patru ani de război civil, două milioane de sirieni sunt refugiați în Turcia, în jur de 1,2 milioane în Liban și peste 600.000 în Iordania. Comisariatul ONU pentru Refugiați (UNHCR) apreciază că 11 milioane sunt „strămutați intern“, adică în interiorul granițelor Siriei. 

Cele mai citite

Ciucă a cerut sprijinul Coreei de Sud pentru aderarea României la OCDE

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu omologul său sud-coreean Han Duck-soo, prilej cu care demnitarul român a solicitat sprijin pentru aderarea la...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 217: Zelenski acuză referendumurile organizate pe teritoriul țării vecine

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că referendumurile false ale Rusiei au fost "o încercare de a fura teritoriul unui alt stat". ”Recunoaşterea de către...

Suntem pro-Europa, dar împotriva eurocrației!

Prin impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei, europenii s-au împușcat în picior, zicea în vară Viktor Orbán. “Rusia nu a căzut în genunchi, europenii au devenit...
Ultima oră
Pe aceeași temă